Портал в режимі тестування та наповнення
У Мелітопольському районі ювенальні поліцейські розшукали 12-річну дівчинку, яка втекла зі школи-інтернату
Опубліковано 18 січня 2022 року о 14:11

Правопорушень або злочинів відносно неповнолітньої скоєно не було. Вирішується питання про притягнення матері неповнолітньої до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків.

17 січня близько 14 години до чергової частини Мелітопольського районного управління поліції надійшла інформація від місцевої мешканки, про те, що її 12-річна донька втекла з території школи-інтернату в Мелітополі і місцезнаходження дівчини невідоме.  На розшук неповнолітньої керівництвом управління поліції було орієнтовано наряди патрульної поліції та ювенальних поліцейських.

Правоохоронці встановили, що дівчина 2009 року народження, учениця місцевої  школи-інтернату після занять, близько 13:50, пішла з території навчального закладу у невідомому напрямку.  Мобільного телефону у неї не було. Ювенальні поліцейські розшукували малолітню на вокзалах, спілкувались з її друзями та рідними, а співробітники відділу реагування патрульної поліції відпрацьовували території, прилеглі до школи та місця мешкання дівчини. Приблизно через чотири години ювенальні поліцейські знайшли малолітню на одній із вулиць в селі Терпіння Мелітопольського району, де мешкають її рідні.

Поліцейські привезли дитину додому та передали матері. Відносно неповнолітньої правопорушень та злочинів скоєно не було. Ювенальні поліцейські з матір’ю та донькою провели профілактичну бесіду для запобігання повторенню аналогічних ситуацій.

Наразі поліцейськими вирішується питання про притягнення матері неповнолітньої, жінки 1982 року народження, до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліцейські закликають батьків належним чином слідкувати за своїми дітьми, бути інформованими де та з ким вони проводять своє дозвілля. Підліткам поліцейські радять бути відповідальними та своєчасно повідомляти батькам про місце свого перебування.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліція відкрила кримінальне провадження за фактом злісного невиконання обов’язків по догляду за дитиною.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux