Портал в режимі тестування та наповнення
У Мелітопольському районі поліцейські затримали чоловіка, який незаконно утримував свого односельця
Опубліковано 30 листопада 2021 року о 10:53

Слідчим відділом Мелітопольського районного управління поліції розпочато досудове розслідування за фактом незаконного позбавлення волі мешканця Новенської територіальної громади. Фігурант, який «взяв в заручники», а потім самостійно звільнив свого односельця, наразі затриманий в порядку статті 208 КПК України.

29 листопада о 10:20  до Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області з заявою звернувся мешканець Новенської територіальної громади, чоловік 1973 року народження, який повідомив про протиправні дії з боку свого односельця, які мали місце напередодні. На місці події за вказівкою керівництва Мелітопольського районного управління поліції негайно виїхали поліцейські відділу реагування патрульної поліції, співробітники кримінальної поліції та слідчо-оперативна група.

Слідчо-оперативною групою встановлено, що протягом останніх декількох днів до потерпілого додому приходив місцевий мешканець. Гість мав неприязнь до власника оселі. 28 листопада у вечірній час під час чергового візити гість змушував господаря самостійно наносити собі тілесні ушкодження. Потім фігурант витяг чоловіка за одежу з будинку на територію сусіднього приватного домоволодіння, завів до приміщення гаражу, де за допомогою дроту зв’язав йому руки. Приблизно через годину чоловік сам звільнив свого «заручника».  Потерпілий повернувся додому, а вранці наступного дня звернувся за допомогою до поліції.

Співробітники сектору реагування патрульної поліції спільно з працівниками кримінальної поліції розшукали фігуранта за місцем його проживання. Ним виявився місцевий мешканець 1997 року народження, який тривалий час перебуває на обліку у психіатра та згідно рішення суду раніше вже перебував на примусовому лікуванні у спеціалізованому закладі. Наразі фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Чи є дана особа підсудною буде встановлено після проведення судово-психіатричної експертизи. Поліцейськими на місці події проведено першочергові слідчі дії, вилучено речові докази. За даним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1  ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо: У Мелітополі поліцейські затримали чоловіка за нанесення тяжких тілесних ушкоджень містянину.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux