Портал в режимі тестування та наповнення
У Мелітополі затриманий місцевий мешканець, який під час документування адміністративних правопорушень, чинив опір поліцейським та наніс тілесні ушкодження 
Опубліковано 22 вересня 2021 року о 11:21

Порушник затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Відкрито кримінальне провадження.

21 вересня близько 16 години до чергової частини Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від місцевих мешканців про те, що на вулиці Оратовського у Мелітополі сталася дорожньо-транспортна пригода. Поліцейські відділу реагування патрульної поліції виїхали на місце події та встановили, що 21 вересня близько 15:50 водій автомобіля «Ford Transit», рухаючись по вулиці Оратовського у Мелітополі не впорався з керуванням, виїхав за межі проїзної частини та скоїв наїзд на перешкоду – паркан приватного домоволодіння. Очевидці на місце події викликали поліцейських.

Водій транспортного засобу, мешканець Мелітополя 1974 року народження, мав ознаки алкогольного сп’яніння та не надав поліцейським документи на право керування автомобілем. Під час огляду місця ДТП та складання адміністративного протоколу керманич висловлювався на адресу співробітників відділу реагування патрульної поліції нецензурною лайкою. Одному з правоохоронців він спричинив травми ноги та обличчя. Після цього відносно порушника було застосовано спецзасіб - кайданки. Постраждалий інспектор відділу реагування патрульної поліції звернувся за допомогою до медичного закладу.

За даними медиків, водій автомобіля «Ford Transit» перебував у стані алкогольного сп’яніння, вміст алкоголю в його крові - 1,9 проміле. Наразі його затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження  за ознаками ч. 2 ст. 345  (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування.  Крім того, відносно фігуранта поліцейськими складені протоколи за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричини пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд, чи іншого майна), ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та винесено постанову за ч. 1 ст. 126  (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліція вкотре звертається до громадян з проханням не нехтувати законним вимогам правоохоронців. Пам’ятайте, що опір представникам поліції тягне за собою кримінальну відповідальність. 

Нагадаємо: Співробітники поліції встановлюють обставини вибуху на території приватного домоволодіння у Токмаку .

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux