Портал в режимі тестування та наповнення
У Мелітополі в черговий раз люди літнього віку потрапили на гачок шахраїв
Опубліковано 16 червня 2021 року о 16:52

Пенсіонери втратили пильність та віддали незнайомцям усі свої заощадження. Наразі поліцейські розшукують зловмисників.

15 червня о 15:30 до Мелітопольського районного управління  поліції ГУНП в Запорізькій області  звернулась місцева мешканка, яка доглядає за подружжям літніх людей. Заявниця повідомила, що двох пенсіонерів в їх власній квартирі ошукали двоє невідомих чоловіків. 

Слідчо-оперативною групою встановлено, що 14 червня близько півдня до квартири пенсіонерів, які мешкають у багатоповерховому будинку на проспекті Богдана Хмельницького у Мелітополі, прийшли двоє молодиків. Чоловіки представились представниками медичної фірми та запропонували придбати апарат для вимірювання артеріального тиску. Чоловік та жінка впустили незнайомців до своєї оселі. Під час спілкування продавці були уважними та турботливими, навіть виміряли тиск  пенсіонерам, які врешті погодились придбати апарат за 5 тисяч гривень. Під час розрахунку один із чоловіків забрав із рук бабусі усю пачку грошей, а решти не дав. Отримавши жадані гроші шахраї пішли з квартири. Тільки через деякий час пенсіонери зрозуміли, що незвані гості прихопили усі їх заощадження - 50 тисяч гривень.

Слідчий Мелітопольського районного управління поліції опитав потерпілих, але через поважний вік та хвороби пенсіонери не змогли запам’ятати прикмети своїх кривдників і до поліції звернулись лише через добу. На даний час проводяться невідкладні оперативно-пошукові заходи, направлені на встановлення осіб, які причетні до скоєння злочину. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре звертається з проханням до громадян: «Зверніть увагу своїх близьких та родичів на необхідність перевіряти будь-які повідомлення від незнайомих людей! Проінформуйте своїх рідних про розповсюджені види шахрайських схем, які націлені на категорію саме літніх громадян! Головним правилом, яким повинен користуватись кожний – це підозрілість до телефонних дзвінків з незнайомих номерів,  низької ціни на товар, інформації про неіснуючий виграш.

Пам’ятайте, що впускати до своїх осель незнайомців дуже небезпечно, а представники соціальних служб, банків не мають ніякого відношення до операцій з готівковими грошима, тим більше за місцем мешкання громадян.

Якщо вам надійшов дзвінок з інформацією «ваш родич у біді», негайно телефонуйте родичу або тим особам, які можуть бути поруч з ним. По телефону «102» також можна перевірити дані про «проблеми з законом» чи ДТП за участю ваших рідних.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux