Портал в режимі тестування та наповнення
У Мелітополі співробітники поліції затримали чоловіка, який погрожуючи зброєю, заволодів мікроавтобусом
Опубліковано 26 травня 2021 року о 10:10

По гарячих слідах зловмисника  розшукали співробітники кримінальної поліції. Фігуранта затримано в  порядку статті 208 КПК України. Транспортний засіб вилучено та повернуто власнику.

25 травня о 3:30 до чергової частини Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшло повідомлення від мешканця смт Якимівка. Заявник повідомив, що на автошляху «Харків-Сімферополь» невідомий, погрожуючи йому обрізом мисливської рушниці, заволодів автомобілем, на якому поїхав у напрямку Херсонської області.

Для розшуку та затримання зловмисника керівництвом Мелітопольського районного управління поліції в дію було введено спеціальну поліцейську операцію.  Слідчо-оперативною групою встановлено, що 25 травня близько 3 години ночі 41-річний водій мікроавтобусу «Opel Movano», рухаючись по автошляху «Харків-Сімферополь» у південному напрямку, поблизу села Нове зробив вимушену зупинку через деревину, яка перешкоджала шлях. Коли водій вийшов з автомобіля, чоловік у чорній балаклаві підійшов до нього та під загрозою предмету, схожого на обріз мисливської рушниці, незаконно заволодів мікроавтобусом, на якому втік з місця злочину.

«Вже через декілька годин після злочину, працівники відділу реагування патрульної поліції районного управління поліції розшукали покинутий фігурантом автомобіль на березі Молочного лиману біля села Тимофіївка на території Якимівської територіальної громади. Завдяки злагодженим діям оперативних працівників та низці проведених пошукових заходів, співробітники кримінальної поліції встановили особу зловмисника, а близько полудня 25 травня затримали його за місцем мешкання в селі Нове (Невенська ОТГ). Побачивши правоохоронців, чоловік вистрибнув через вікно приватного будинку та кинувся тікати городами. Оперативникам довелося переслідувати втікача та навіть застосувати табельну зброю для попередження. Зловмисником виявився 37-річний раніше судимий за корисливі злочини мешканець Мелітопольського району», - розповідає начальник Мелітопольського районного управління поліції Дмитро Клименко.

На місці події працювала криміналістична лабораторія ГУНП в Запорізькій області. Під час огляду в салоні мікроавтобусу поліцейські виявили та вилучили предмет, схожий на обріз мисливської рушниці та інші речові докази. Сам фігурант зізнався у злочині та розповів, що спочатку вирубав у лісосмузі дерево, яке витяг на дорогу, щоб зупинити автомобіль, на якому просто вирішив покататись. Наразі транспортний засіб поліцейськими повернуто власнику – приватному підприємству. Предмет, схожий на зброю, направлено на дослідження до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Зловмисника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Слідчим вирішується питання повідомлення йому про підозру в злочині за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає від восьми до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо: На одній з вулиць міста Мелітополя поліцейські виявили нетверезу матір з дитиною.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux