Портал в режимі тестування та наповнення
У Мелітополі протягом доби ювенальні поліцейські розшукали двох неповнолітніх дівчат
Опубліковано 25 січня 2020 року о 10:43

Правопорушень та злочинів відносно підлітків скоєно не було. Одну дівчину повернули матері, а іншу тимчасово помістили до центру соціально-психологічної реабілітації.

23 січня близько 14:00 до Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернулась мешканка Мелітополя 1977 року народження, яка повідомила, що 21 січня близько 07:00 її неповнолітня дочка пішла з будинку по вулиці Абдалієва у Мелітополі до навчального закладу, але ввечері додому не повернулась та місцезнаходження її невідомо. Мобільного телефону у дівчини не було.

Ювенальні поліцейські поспілкувались з подругами дівчини та за місцем мешкання однієї із знайомих розшукали зниклу неповнолітню. Дівчину повернули додому.  Відносно матері підлітка склали протокол за ознаками ст. 184 (Невиконання батьками або особами., що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

А 24 січня близько 07:30 до Мелітопольського відділу поліції звернулась мешканка села Ясне Мелітопольського району, яка повідомила, що вночі пішла з дому дівчина 2003 року народження та місцезнаходження її невідомо.

Співробітники ювенальної превенції встановили, що неповнолітня, матір якої ще в літку минулого року була позбавлена батьківських прав, знаходилась під опікою жінки 1964 року народження. Вночі дівчина втекла з будинку через вікно. Зв’язатися з нею жінка не мала можливості, так як телефону у неповнолітньої не було.

Поліцейські встановили коло осіб, з якими спілкувалась неповнолітня та розшукали її у місті Мелітополь, куди вона доїхала на попутному транспорті. Інспектори ювенальної превенції тимчасово помістили дівчину до центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Подальшу її долю будуть вирішувати спеціалісти служби у справах дітей.

В обох випадках правопорушень або злочинів відносно неповнолітніх скоєно не було. З підлітками та їх законними представниками поліцейські провели профілактичні бесіди.

Нагадаємо, що працівники Оріхівського відділення поліції, в рамках профілактичного заходу «Мій вибір – життя без наркотиків» влаштували для дітей екскурсію до відділення поліції, познайомили їх з професією поліцейського та закликали до здорового способу життя.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux