Портал в режимі тестування та наповнення
У Мелітополі правоохоронці виявили плантації снотворного маку та конопель
Опубліковано 10 червня 2021 року о 17:24

За обома фактами наразі тривають досудові розслідування. Вилучені наркорослини скеровані на експертне дослідження.  

9 червня о 12 годині до Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що працівники батальйону поліції особливого призначення, під час відпрацювання, виявили на присадибній ділянці одного з приватних домоволодінь по вулиці Ломоносова незаконні посіви снотворного маку.

З метою встановлення всіх обставин події до огляду території долучилися співробітники слідчо-оперативної групи районного управління поліції. Поліцейські вилучили та скерували на експертне дослідження близько 280 наркотичних рослин.

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. 52-річному власнику нарковмісної плантації  загрожує покарання у вигляді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Того ж дня, слідчі обласного главку поліції спільно з колегами Мелітопольського РУП, під оперативним супроводженням співробітників Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ, в рамках розслідування наркозлочину, передбаченого ч.2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, провели санкціонований обшук за місцем проживання 38-річного чоловіка. Так, на присадибній ділянці поблизу будинку, по вулиці Інтеркультурній у місті Мелітополь, правоохоронці виявили та вилучили понад п’ять десятків рослин роду конопель,  а також речовину рослинного походження сіро-зеленого кольору, вагою близько 30 грам. За плантацією ретельно доглядали: рослини мали ознаки культивації та поливу.

Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Поліція нагадує жителям Запорізької області, що чинним законодавством заборонено незаконне вирощування маку та конопель. У разі виявлення незаконних насаджень снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин, його власнику загрожує адміністративна відповідальність (стаття 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За нелегальний посів  понад 100 рослин маку чи 10 рослин конопель передбачена відповідальність за статтею 310 Кримінального кодексу України. Санкція  - від трьох до семи років позбавлення волі.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням  повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони. Телефон «гарячої лінії»: 239-28-72,  050-465-74-51 або «102».

Нагадаємо: у Мелітопольському районі правоохоронці викрили браконьєрів, які завдали державі  шкоди на 50 тисяч гривень.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux