Портал в режимі тестування та наповнення
У Мелітополі  працівники кримінальної поліції розшукали чоловіка, який ошукав  пенсіонерку та заволодів 45 тисячами гривень
Опубліковано 11 лютого 2022 року о 17:15

Йому вже повідомлено про підозру у шахрайських діях. В рамках досудового розслідування будуть встановлюватися інші злочинні епізоди, до яких причетний фігурант та розмір  завданих громадянам  матеріальних збитків.

Дізнавачем відділення поліції № 2 Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області раніше судимому мешканцю Запоріжжя повідомлено про підозру у шахрайських діях. Зловмисник ввів в оману літню жінку і вона віддала 45 тисяч гривень своїх заощаджень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 19 січня близько 19:30 літній жінці, яка мешкає в селищі міського типу Нововасилівка Мелітопольського району, зателефонував невідомий чоловік та представився лікарем районної лікарні. Далі він повідомив, що її донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду та для проведення операції постраждалій терміново було потрібно 120 тисяч гривень.

Від таких страшних новин літня жінка настільки розхвилювалася, що втратила пильність. Коли через 30 хвилин після розмови з незнайомцем  до її будинку прийшов чоловік, ніби то помічник лікаря, то пенсіонерка передала через нього 45 тисяч гривень та особисті речі дочки. Пізніше, вона зателефонувала рідним та зрозуміла, що ті, хто представлявся лікарями, насправді були шахраями.

Після проведення першочергових оперативно-слідчих дій до пошуку зловмисника долучились співробітники кримінальної поліції. Вони відпрацювали усі відеозаписи з камер відеоспостереження, встановили автомобіль-таксі, на якому фігурант зник після отримання грошей пенсіонерки,  опитали водія. В подальшому оперативники вийшли на особу зловмисника. Ним виявився мешканець міста Запоріжжя 1995 року народження. Чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини.

11 лютого дізнавачем повідомлено фігуранту про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. В ході подальшого розслідування здійснюється перевірка щодо  причетності фігуранта до аналогічних правопорушень, а також встановлюється розмір завданих матеріальних збитків потерпілим від шахрайських дій.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux