Портал в режимі тестування та наповнення
У Мелітополі поліцейські викрили групу зловмисників у незаконному заволодінні двома автомобілями
Опубліковано 17 лютого 2022 року о 17:00

До скоєння злочину причетні четверо осіб, троє з них – неповнолітні. Вночі у Мелітополі юнаки викрали транспортні засоби і протягом ночі  перевезли їх до Херсонської області. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Вранці 16 лютого до чергової частини Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло одразу два повідомлення про незаконне заволодіння транспортними засобами. Перше зареєстровано близько сьомої години. 41-річна мешканка Мелітополя повідомила, що з двору багатоповерхівки по провулку Садовому невідома особа таємно заволоділа її автомобілем «ЗАЗ 110206». Друге повідомлення надійшло близько 10.30 години від 26-річного чоловіка, який заявив про викрадення автомобіля «ЗАЗ 110207» з двору багатоповерхівки по вулиці Казарцева у Мелітополі.

За даними фактами слідчим відділом Мелітопольського РУП до Єдиного реєстру досудових розслідувань зареєстровані кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.289 Кримінального  кодексу України.

Під час проведення першочергових слідчо-пошукових дій працівники поліції встановили, що до вчинення вказаних кримінальних правопорушень причетні мешканці Запорізької та Херсонської областей. Троє з цих молодиків – неповнолітні хлопці 2004 та 2006 років народження.

Попередньо працівниками поліції встановлено, що ввечері 15 лютого юнаки приїхали до  Мелітополя із сусідньої області щоб скоїти викрадення легковиків. Після завершення «автосправи» хлопці перегнали транспортні засоби до Генічеського району Херсонської області.

Вжитими заходами розшуку працівники кримінальної поліції Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області та Генічеського районного відділу поліції ГУНП в Херсонській області виявили викрадені автомобілі у смт Новоолексіївка на території домоволодіння одного з фігурантів 1999 року народження.

Обидва транспортні засоби вилучені та поміщені на штраф-майданчик Мелітопольського РУП ГУНП в Запорізькій області. Наразі вирішується питання повідомлення фігурантам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Молодикам може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо: Оперативники карного розшуку Нацполіції затримали викрадача елітних автомобілів  

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux