Портал в режимі тестування та наповнення
У Бердянську працівники поліції завдяки допомозі громадян розшукали викрадений  мікроавтобус
Опубліковано 22 квітня 2021 року о 16:54

Місцева мешканка зателефонувала в районний відділ поліції одразу, як побачила покинутий мікроавтобус на узбіччі дороги, на околиці села  Бердянської територіальної громади. Особу викрадача правоохоронці встановили через кілька годин. Його затримали в порядку ст. 208 КПК України.

21 квітня о 7:50 до Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернувся приватний підприємець, житель Бердянська, 1961 року народження. Чоловік заявив, що вночі невідомий заволодів його мікроавтобусом «Газель», який був припаркований на вулиці Ярослава Мудрого. Власник зачинив мікроавтобус, але ключі залишив у замку запалення. Співробітники кримінальної поліції розпочали комплекс пошукових заходів з метою встановлення місцезнаходження «Газелі» та особи, причетної до її викрадення. Орієнтування на розшук транспортного засобу було роздано всім нарядам групи реагування патрульної поліції.

Через кілька годин до чергової частини відділу поліції зателефонувала жінка, яка повідомила, що на околиці села Успенівка бачить покинутий мікроавтобус зі слідами пошкодження дверей.   

Правоохоронці з’ясували, що це і є розшукувана «Газель». Вжитими оперативно--пошуковими заходами особа зловмисника, чоловіка 1997 року народження була встановлена, а його самого затримали  в селі Успенівка в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Речовий доказ -  ключі від запалення у зловмисника вилучені.

На цей час чоловік перебував  на умовному терміні покарання за аналогічне кримінальне правопорушення.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція інкримінованої статті передбачає до восьми років позбавлення волі. 

Керівник бердянської поліції систематично проводить зустрічі з головами місцевих територіальних громад. В ході цих заходів було прийняте рішення про створення чат-боту у месенджері «Telegram». На сьогоднішній день він активно працює, а місцеві мешканці оперативно повідомляють інформацію про факти щодо можливого скоєння правопорушень та підозрілих осіб.

Запорізька поліція дякує громадянам за підтримку та сподівається на подальшу плідну співпрацю у боротьбі зі злочинністю та профілактиці правопорушень.  

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські  розшукують аферистку, яка  ошукала пенсіонерку на 50 тисяч гривень.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux