Портал в режимі тестування та наповнення
У Бердянську поліція вживає заходи щодо встановлення обставин підпалу 12-річного хлопця
Опубліковано 02 грудня 2020 року о 20:56

Наразі в рамках досудового розслідування співробітники поліції вже провели низку слідчих дій та призначили комплексну судово-хімічну та комп’ютерно-технічну експертизи. Інспектори ювенальної превенції склали адміністративні протоколи відносно батьків малолітніх за невиконання обов'язків щодо виховання дітей.

Нагадаємо: 29 листопада близько 1 години ночі до Бердянського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення з міської лікарні про те, що до них доставили 12-річного хлопця з опіками тіла різного ступеня тяжкості.

Для з’ясування всіх обставин, на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції та  інспектори ювенальної превенції. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Потерпілий розповів правоохоронцям, що опіки отримав внаслідок підпалу, який вчинили його друзі. Працівники поліції з’ясували, що вся компанія намагалася зробити «круте» відео. Для цього двоє однолітків потерпілого зібралися за місцем мешкання одного з них, коли нікого з дорослих не було вдома, облили хлопця спиртом та підпалили. Весь процес знімали на телефон.

Підлітки пояснили, що сподівалися лише на вогонь, без опіків. Потім загасили товариша у ванній кімнаті, та злякавшись скоєного, відвели  його додому.  Карету швидкої допомоги викликала вже мати хлопця. На теперішній час дитина з тілесними ушкодженнями у вигляді термічного опіку 2-го ступеня    30% тіла знаходиться в лікарні.  

Наразі в рамках досудового розслідування співробітники поліції вже провели низку слідчих дій та призначили комплексну судово-хімічну та комп’ютерно-технічну експертизи. Інспектори ювенальної превенції склали адміністративні протоколи відносно батьків малолітніх за невиконання обов'язків щодо виховання дітей (ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Розслідування справи знаходиться на контролі керівництва обласного главку поліції.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux