Портал в режимі тестування та наповнення
Співробітники запорізького карного розшуку встановили іноземця, підозрюваного у зґвалтуванні
Опубліковано 24 березня 2021 року о 09:28

Зловмисником виявився раніше неодноразово судимий громадянин Азербайджану. На його рахунку низка зґвалтувань, а також грабежі та розбої. Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, які мали місце влітку 2020 року.

Нагадаємо, 19 червня 2020 року до Комунарського відділення поліції (нині відділу поліції №4) ГУНП в Запорізькій області із заявою про зґвалтування звернулася 20-річна місцева мешканка. Як повідомила заявниця, протиправні дії щодо неї були вчинені невідомим їй раніше чоловіком. Крім того встановлено, що зловмисник заволодів золотими прикрасами та мобільним телефоном потерпілої.

За вказаними фактами слідчі, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження.

За словами заступника начальника управління карного розшуку Дмитра Аніщенка, першочергово було  отримано відеозаписи з камер спостереження, складено композиційний та психологічний портер нападника. За результатами вказаних заходів, зроблено висновок, що фігурант не є місцевим мешканцем і перебував на території міста Запоріжжя тимчасово. Також правоохоронці з’ясували, що зловмисник продав мобільний телефон потерпілої на одному з ринків обласного центру. В подальшому гаджет перепродали до іншого міста України, проте поліцейські встановили  його  місцезнаходження та вилучили як речовий доказ.

Порівнюючи обставини схожих злочинів, які мали місце в різних куточках країни, увагу правоохоронців привернув громадянин, якого розшукувала поліція за вчинення ряду кримінальних правопорушень. Чоловік мав схожість з фотозображенням підозрюваного у зґвалтуванні. Крім того, оперативники відзначили, що всі злочини об’єднував характерний «почерк» скоєння. Жертвами  зловмисника  зазвичай ставали випадкові знайомі, яким він підмішував у спиртні напої психотропні речовини. Після чого здійснював свої злочинні наміри, користуючись їх безпораднім станом,

Завдяки взаємодії працівників управління карного розшуку та слідчих підрозділів ГУНП в Запорізькій області, з колегами з інших областей, місцезнаходження злочинця встановлено.

11 березня поточного року зловмисника затримано, під час вчинення ним чергового тяжкого злочину.

Ним виявився 47-річний громадянин Республіки Азербайджан. Встановлено, що на рахунку чоловіка низка злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості, а також грабежі і розбої, які мали місце у всіх куточках України. Наразі фігурант перебуває у слідчому ізоляторі, за скоєння розбійного нападу на території Київської області.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів, показань потерпілої та свідків, зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів передбачених ч.4 ст. 152 (Зґвалтування) та ч.1 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux