Портал в режимі тестування та наповнення
Слідством доведена причетність жителя Мелітополя до 10 епізодів шахрайства в мережі Інтернет
Опубліковано 20 серпня 2021 року о 15:13

До восьми років позбавлення волі загрожує чоловіку, який протягом двох місяців під приводом продажу неіснуючого товару в мережі Інтернет ошукував мешканців різних областей України.

Працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області спільно зі слідчим Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури викрито місцевого мешканця, який обґрунтовано підозрюється у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального  кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2021 року, чоловік зареєстрував декілька акаунтів під вигаданими іменами на популярній торговій Інтернет-платформі. Для заволодіння коштами громадян,  він розміщував оголошення щодо продажу меблів, побутової техніки та інших товарів, яких насправді не мав і відповідно не міг реалізувати.  

Протягом квітня-травня 2021 року,  з метою придбання товарів з віртуальним продавцем спілкувались десятеро громадян, які мешкають у Запорізькій і Львівській областях, у містах Київ, Миколаїв та Дніпро. Всі вони перераховували кошти в якості передплати за товар на банківські картки «продавця»,  після  чого замовлений товар не отримали і не могли  з ним зв’язатись.  Заяви щодо шахрайських дій невідомого чоловіка були зареєстровані підрозділами поліції. 

В червні 2021 року шахрая викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України. Зловмисником виявився раніше судимий за злочини у сфері службової діяльності мешканець Мелітополя 1991 року народження.

13 серпня за  його місцем мешкання правоохоронці провели санкціонований обшук.  Було вилучено банківські картки, флеш-накопичувачі, системний блок «Acer», планшет «Lenovo», мобільні телефони з сім-картками.

Під час вивчення інформації на комп’ютерній техніці, поліцейські виявили матеріали, що підтверджують злочинну діяльність фігуранта.

В ході досудового розслідування слідчим доведена причетність чоловіка до 10 шахрайських епізодів на загальну суму близько 10 тисяч гривень. Під тягарем здобутих правоохоронцями доказів, фігурант зізнався у скоєнні правопорушень.

Наразі розслідування триває. Санкція інкримінованої статті – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо: У Мелітополі дільничні офіцери поліції під час рейду вилучили кілька сотень контрафактних цигарок.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux