Портал в режимі тестування та наповнення
Працівники поліції спільно з активістами презентували роботу чат-боту «ЗапоріжжяПротиНаркотиків» учнівській молоді
Опубліковано 14 січня 2022 року о 16:50

Про його роботу розповіли учням Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти. Крім того, поліція та активісти розміщували  інформаційні листівки з рекламою чат-боту в торгівельних центрах,  приміщеннях державних органів влади та роздавали городянам по всьому місту.

Сьогодні, 14 січня працівники поліції разом з активістами розповіли учням Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти про роботу новоствореного чат-боту для месенджера «Телеграм» під  назвою «ЗапоріжжяПротиНаркотиків». 

Слід зазначити, що на сьогоднішній день майже вся наркоторгівля перейшла у мережу Інтернет, як і розрахунок по таким операціям. Саме тому наприкінці минулого року за ініціативи керівництва поліції Запорізької області та Управління боротьби з наркозлочинністю із залученнім ІТ-спеціалістів, був розроблений чат-бот «ЗапоріжжяПротиНаркотиків».     

Учні коледжу дізналися, що шляхом сканування QR-коду можно увійти до чат-боту і там анонімно надати інформацію про осіб, які причетні до незаконного обігу наркотиків. Користувачі можуть надсилати рекламу наркоадрес у вигляді фото. Крім того, є можливість надати інформацію про фізичну адресу, де, на думку користувача, вживають наркотики або роблять наркозакладки. 

Молодь закликали свідомо допомагати правоохоронцям у протидії наркозлочинності і повідомляти про відомі правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Директор Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти Володимир Полухін зазначив, що наркоманія є проблемою і починати з нею боротися потрібно вже зі шкільної парти. Педагогічний колектив учбового центру разом з його учнями постійно проводять лекції, тематичні заняття  та беруть учать а акціях по ліквідації написів з рекламою наркотиків на парканах, житлових будинках в Заводському районі Запоріжжя.  

«Тепер будемо використовувати і сучасні методи боротьби з цим явищем. Спільними зусиллями побороти проблему розповсюдження наркотиків стане простіше», - зазначив Володимир Полухін. 

На теперішній час надруковано близько 10 тисяч інформаційних листівок, які поліцейські розміщують  в місцях перебування громадян: у житлових будинках, продовольчих магазинах, в приміщеннях державних органів з метою інформування населення.  

Запорізька поліція закликає громадян приєднуватися до чат-ботів та спільними зусиллями допомагати правоохоронним органами протидіяти незаконному обігу наркотиків. Гіперпосилання на чат-бот -  https://t.me/ZaporozhyeStopDrug_bot.

Відділ комунікації поліції Запорізької області 


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux