Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція затримала особу кримінальної спрямованості, яка вважає себе так званим «смотрящим» за Токмацьким районом
Опубліковано 04 липня 2020 року о 14:59

Працівниками Токмацького відділення поліції встановлено, що в результаті неправомірних дій двох раніше судимих місцевих мешканців, вогнепальне поранення ніг отримав 44-річний чоловік. Відкрито кримінальне провадження. Триває досудове розслідування.

2 липня до Токмацького відділення поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшло повідомлення від місцевої мешканки. Жінка розповіла, що на громадській зупинці міста Токмак, розташованій на перехресті вулиць Володимирської та Ковальської, між невідомими їй трьома чоловіками відбувається конфлікт, чутно постріли.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, група реагування патрульної поліції, а також керівництво Токмацького відділення поліції. Правоохоронці встановили свідків та очевидців злочину, опитали потерпілого 1975 року народження. Чоловік пояснив, що між ним та раніше знайомими йому двома місцевими мешканцями виник конфлікт, який раптово переріс у бійку, при цьому опоненти погрожували застосуванням зброї. Намагаючись втекти від нападників, він отримав вогнепальне поранення обох ніг.

Працівники поліції встановили, що до злочину причетні відомі у кримінальному середовищі неодноразово судимі 45-ти та 50-ти річні жителі міста.  З метою встановлення їх місця знаходження співробітники сектору кримінальної поліції провели низку оперативно-пошукових заходів. Протягом декількох годин оперативники вийшли на слід зловмисників та затримали їх. В ході огляду у затриманих вилучено пневматичну рушницю, а також автомобілі «MERCEDES» та «ВАЗ».

 

 

Того ж дня, за місцем проживання зловмисників, правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки. Під час обшуків виявлено та вилучено травматичний пістолет та патрони.

Фігурантів затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчим Токмацького відділення поліції зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux