Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Запорізької області проводять перевірку за повідомленнями щодо можливої незаконної агітації
Опубліковано 18 квітня 2019 року о 16:46

Поліцією Запорізької області перевіряють повідомлення про можливу незаконну агітацію з боку районних державних адміністрацій. На місці працюють слідчо-оперативні групи відділів та відділень поліції, за результатами буде прийнято рішення згідно чинного законодавства.

Територіальними відділами та відділеннями поліції зареєстровані повідомлення про можливе порушення норм виборчого законодавства. На сайтах 11 районних державних адміністрацій регіону виявлено публікації, які можливо містять ознаки агітації за одного з кандидатів у Президенти України.

На місця події виїхали слідчо-оперативні групи. Встановлюються всі обставини, проводиться ретельна перевірка.

За результатами усім подіям буде надана правова кваліфікація та прийнято рішення згідно чинного законодавства.

Нагадаємо, що згідно ч.3 ст.3 закону України «Про вибори Президента України» усі кандидати на пост Президента України мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі. А згідно п.15 ст.64 цього Закону, кандидатам на пост Президента України, які займають посади, у тому числі за сумісництвом, в органах виконавчої влади, органах влади Автономної Республіки Крим та органах місцевого самоврядування, на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов'язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

Поліція Запорізької області звертається до усіх учасників виборчого процесу із проханням дотримуватись норм законодавства та не порушувати їх.

Якщо ви стали свідком або володієте інформацією щодо можливого порушення виборчого законодавства, повідомляйте за телефоном «102» або в інший зручний спосіб.

Нагадаємо, що очільник поліції Запорізької області спільно з представниками «Громадянської мережі Опора» провів нараду з начальниками усіх територіальних підрозділів поліції.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux