Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські встановлюють осіб, які намагались підпалити намет біля Запорізької облдержадміністрації
Опубліковано 28 вересня 2018 року о 10:48

Поліцейські встановлюють осіб, які на площі біля Запорізької облдержадміністрації намагались підпалити намет громадянина. Чоловік протестує проти рішення суддів щодо зміни запобіжного заходу обвинуваченому у справі щодо замаху на умисне вбивство, в якій він потерпілий.

28 вересня близько 05:30 до Вознесенівського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що близько третьої години ночі невідомі на площі біля Запорізької обласної державної адміністрації намагались підпалити намет громадянина 1985 року народження, який протестує проти рішення суду.

13 серпня колегією суддів Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя обвинуваченому у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п.1, ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, змінено запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Нагадаємо, 24 липня 2016 року на базі відпочинку на острові Хортиця невідомий під час конфлікту наніс ножові поранення двом чоловікам.  Потерпілі були доставлені у лікарню. Під час проведення розслідування поліцейські встановили особу підозрюваного. Ним виявився мешканець Запоріжжя 1993 року народження. 28 липня йому заочно було повідомлено про підозру та оголошено у розшук. 4 вересня 2017 року працівники Управління карного розшуку ГУНП в Запорізькій області спільно з оперативниками Львівської області затримали  зловмисника у місті Львів. Підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі, громадянин вже більше тижня протестує проти рішення суду. Чоловік встановив палатку біля ЗОДА, публічний порядок не порушував.

Так, вночі невідомі особи намагались підпалити намет. Під час загорання, чоловіка в ньому не було. На даний час поліцією проводяться всі необхідні слідчо-розшукові заходи для встановлення осіб, причетних до скоєння правопорушення та мотиви його скоєння.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Якщо ви стали свідком даного правопорушення, будь ласка, зверніться до поліції за тел. 102 або в інший зручний для вас спосіб.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux