Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські повернули додому неповнолітню, яка зникла безвісти в Мелітополі
Опубліковано 12 грудня 2019 року о 17:42

Задвяки небайдужим громадянам, поліцейські ювенальної превенції розшукали 17-річну дівчину в місті Київ. Стосовно неповнолітньої правопорушень скоєно не було, з нею проведено профілактичну бесіду. 

9 грудня до Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернулась жінка 1988 року народження, яка повідомила про зникнення своєї доньки.

Правоохоронцями встановлено, що 4 грудня неповнолітня 2002 року народження, яка у зв’язку з хворобою погано пересувається, пішла з дому. Дівчина при собі не мала мобільного телефону. Матір та вітчим спочатку самостійно намагалися розшукати зниклу. 9 грудня мати дівчини звернулась за допомогою до поліції. 

На пошуки неповнолітньої було орієнтовано весь особовий склад поліції Запорізької області, громадськість та засоби масової інформації. Для пошуків неповнолітньої також було задіяні ресурси і можливості мобільного оператора «Київстар». Поліцейські ювенальної превенції спілкувались зі знайомими дівчини за місцем її навчання та мешкання. 

11 грудня в місті Київ дівчину, яка має вади опороно-рухового апрату, помітив один із місцевих мешканців. Неповнолітня звернулась до перехожого із проханням зателефонувати знайомому. Чоловік не залишився байдужим та переконав дічину зателефонувати своїй матері й повідомити своє місцезнаходження. Після цього, неповнолітню було передано працівникам Києво-Святошинського відділу поліції у місті Київ. Співробітники ювенальної превенції Мелітопольського відділу поліції відразу направились до столиці, забрали розшукувану та 12 грудня привезли дівчину до Мелітополя й повернули матері. 

Злочинів та правопорушень стосовно неповнолітньої скоєно не було. На даний час вирішується питання щодо притягнення матері дівчинки до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). 

Поліцейські звертаються з проханням до усіх батьків приділити максимальну увагу неповнолітнім, а у разі виникнення надзвичайних ситуацій – не зволікати та відразу звертатися до поліції за допомогою.

Нагадаємо, що працівники Вибухотехнічного управління провели пізнавальну лекцію для учнів навчального закладу та зосередили увагу школярів на діях при виявленні підозрілих предметів.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux