Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі затримано двох громадян, які під час документування правопорушення, спричинили поліцейським тілесні ушкодження
Опубліковано 10 січня 2022 року о 14:29

У Мелітопольському районі співробітники відділу реагування патрульної поліції «на гарячому» викрили чоловіка, який пиляв дерева в лісосмузі. Зловмисник намагався втекти від поліцейських на автомобілі, а коли його наздогнали, спільно з дружиною наніс правоохоронцям тілесні ушкодження. Обидва фігуранта наразі затримані в порядку статті 208 КПК України. Розпочато досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу.

8 грудня близько 10:30 співробітники відділу реагування патрульної поліції Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області, повертаючись після відпрацювання виклику із села Астраханка Мелітопольського району, зупинились на околиці села. У лісосмузі поліцейські побачили чоловіка, який пиляв дерева. Лісоруб швидко припинив роботу, сів в автомобіль «ІЖ-2126» та почав тікати полями. Правоохоронці вимагали водія зупинитись та почали переслідування на службовому автомобілі. Наздогнали та зупини автомобіль втікача в селі Борисівка Мелітопольського району. 

Під час спроби затримати чоловіка, останній чинив опір та наносив поліцейським удари по голові, тулубу та кінцівкам. На захист чоловіка із будинку вийшла його дружина, яка також підручними засобами почала наносити удари правоохоронцям. Поліцейські затримали подружжя, викликали на допомогу колег та «швидку». Старший сержант і старший лейтенант поліції, інспектори відділу реагування відділу патрульної поліції Мелітопольського районного управління поліції, під час виконання своїх службових обов’язків отримали тілесні ушкодження і звернулись за допомогою до лікарні. 

Фігурантами виявилось місцеве подружжя, чоловік 1984 року народження  і жінка 1973 року народження.  Наразі обидва затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.  

8 січня слідчим районного управління поліції обом порушникам повідомлено про підозру у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 2 ст. 345  (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Крім того, за фактом незаконної порубки лісу відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, збут лісу) Кримінального кодексу України. Слідчим вирішується питання обрання для підозрюваних запобіжного заходу. Максимальна санкція інкримінованих статей передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Поліція вкотре звертається до громадян з проханням не нехтувати законним вимогам правоохоронців. Пам’ятайте, що за опір представникам поліції, злісній непокорі, завжди буде слідувати покарання в рамках чинного законодавства.

Нагадаємо: На Запоріжжі правоохоронці викрили угруповання «чорних лісорубів».

Відділ комунікації поліції Запорізької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux