Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі у результаті спільної спецоперації правоохоронці знищили близько півтори тонни коноплі
Опубліковано 25 жовтня 2018 року о 16:20

Поліцейські та працівники СБУ в результаті спільної спецоперації, ліквідували наркоплантацію в одному з сіл Пологівського району. Під час досудового розслідування встановлено, що правоохоронцями вилучено близько півтори тонни коноплі.

Нагадуємо, що 19 жовтня слідчими Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області за оперативною інформацією працівників Управління Служби безпеки України, під процесуальним керівництвом прокуратури, із залученням спецпризначенців «КОРД» та фахівців Вибухотехнічного управління, проведено санкціонований обшук в селі Ожерельне Пологівського району. Правоохоронцями було виявлено та вилучено близько 400 нарковмісних рослин коноплі з ознаками культивації.

Раніше неодноразово засуджений мешканець Пологівського району 1976 року народження неподалік свого будинку влаштував наркоплантацію, площею близько 1500 квадратних метрів. На момент спецоперації там працювали та охороняли її четверо раніше засуджених чоловіків 1971, 1976, 1982, 1985  років народження та жінка 1980 року народження.

По периметру плантації поліцейські виявили 11 розтяжок із сигнальними піротехнічними предметами, які знешкодили працівники Вибухотехнічного управління. У лісосмузі неподалік від посіву, правоохоронці виявили схрон з боєприпасами, а за місцем мешкання зловмисника та в машині його дружини -  зброю і набої до неї.

На даний час досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронці вилучили близько півтори тонни коноплі. 

22 та 23 жовтня Мелітопольським судом стосовно фігурантів обрано запобіжний захід у вигляді арешту із можливістю внесення застави.

Триває розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення всього кола осіб, причетних до злочинної діяльності.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux