Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі у день голосування відкрито 3 кримінальних провадження та складено 4 адміністративних протоколи – Олександр Панченко
Опубліковано 21 квітня 2019 року о 21:18

Під час прес-конференції заступник начальника ГУНП в Запорізькій області повідомив представникам засобів масової інформації про повідомлення щодо можливих порушень виборчого законодавства, зареєстровані  відділами та відділеннями поліції у день голосування. 

21 квітня у приміщенні Головного управління Національної поліції в Запорізькій області заступник начальника поліції області Олександр Панченко провів прес-конференцію, на якій розповів про перебіг другого туру виборів Президента України та кваліфікацію правопорушень.

Олександр Панченко зазначив, що усі 1126 виборчих дільниць, на території Запорізької області, вчасно завершили свою роботу та вже почали підрахунок голосів.

Станом на 20:00 до територіальних підрозділів поліції Запорізької області надійшло 60 повідомлень про можливі порушення законодавства під час голосування. У своїй більшості звернення громадян в поліцію стосувались відсутності в списках для голосування, можливої ​​агітації, розміщеної на білбордах, а також одне повідомлення про можливий підкуп виборців.

За результатами проведених перевірок, відкрито 3 кримінальних провадження: два за ознаками ст.158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більш ніж один раз) та одне за ознаками ст.159 (Порушення таємниці голосування) Кримінального кодексу України.

Крім того, складено 4 протоколи за ознаками ст.212-20 (Порушення порядку опублікування документів, пов'язаних з підготовкою і проведенням виборів, референдуму) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Інших грубих порушень публічного порядку та безпеки або виборчого законодавства не зафіксовано.

«Хочу подякувати всім небайдужим громадянам, які зверталися до поліції, тим самим сприяючи виявленню правопорушень та проведення чесних виборів», - зазначив полковник поліції.

Правоохоронці Запорізької області продовжують охороняти публічну безпеку та порядок на усіх виборчих дільницях під час підрахунку голосів.

Нагадаємо, що станом на 17:00 у Запорізькій області зареєстровано 48 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства станом на 17:00.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux