Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі слідчі направили до суду обвинувальний акт стосовно громадянина, який угнав легковик і скоїв на ньому ДТП
Опубліковано 02 вересня 2020 року о 16:20

Фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. 

Слідчим Якимівського відділення поліції за погодженням з Мелітопольською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у незаконному заволодінні легковим автомобілем. 

Досудовім розслідуванням встановлено, що 17 серпня приблизно о 21.30 зловмисник, знаходячись на полі, поблизу села Розівка Якимівського району незаконно заволодів автомобілем «ВАЗ-2107», який належить місцевому жителю 1989 року народження.  Коли правоохоронці проводили оперативно –пошукові заходи на прилеглій території, вранці 18 серпня до чергової частини Якимівського відділення поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду за участю транспортного засобу, який знаходився в розшуку. 

Співробітники групи реагування патрульної поліції на місці ДТП встановили, що на автошляху «Харків-Сімферополь», поблизу села Розівка Якимівського району водій «ВАЗу» скоїв бокове зіткнення з трьома легковими автомобілями («Lanos», «Honda», «Lada»). За кермом знаходився місцевий мешканець 1988 року народження. За даними медиків, він перебував  в стані алкогольного сп’яніння.  Відносно правопорушника  були складені протоколи за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил дорожнього руху, що спричини пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд, чи іншого майна) та ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП. 

Викрадений транспортний засіб вилучено. Крім того, фігуранту слідчим повідомлено про підозру за ознаками ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.  

На теперішній  час матеріали кримінального провадження скеровані до Якимівського районного суду.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області 






 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux