Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліція затримала водія за скоєння смертельного наїзду на жінку-пішохода
Опубліковано 13 листопада 2021 року о 14:06

На проспекті Ентузіастів у Дніпрорудному, водій легковика, рухаючись на підвищеній швидкості, на нерегульованому пішохідному переході скоїв наїзд на 83-річну місцеву мешканку. Від отриманих травм пенсіонерка  померла на місці. Керманича затримано в порядку ст. 208 КПК України.  Відкрито кримінальне провадження.

12 листопада о 17:20 до відділення поліції № 2  Василівського районного управління поліції надійшло повідомлення  про смертельну ДТП.

На місце події негайно прибули  слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, слідчі відділу розслідування злочинів в сфері транспорту та медики.  

Після проведення першочергових слідчих дій встановлено, що водій автомобілю «ЗАЗ 1102»,2001 року народження, рухаючись по проспекту Ентузастів в  місті Дніпрорудне в напрямку міста Енергодар, не дотримуючись швидкісного режиму, скоїв наїзд на місцеву мешканку, яка перетинала проїзну частину по нерегульованому пішохідному переходу. В результаті аварії 83-річна жінка отримала смертельні травми.

Співробітники поліції затримали водія в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Згідно висновку про медичний огляд в крові порушника алкоголю не виявлено.  

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статтею передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Транспортний засіб вилучено. Проводиться досудове розслідування. 

Поліція звертається до свідків ДТП або водіїв транспортних засобів, які мають відеозаписи, що стосуються вказаної події із проханням звернутись за телефонами: (098) 987-94-44 або 102. 

Нагадаємо: У Запоріжжі поліція розшукує свідків ДТП на вулиці Солідарності.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux