Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські розшукали мати хлопчика, якого виявили небайдужі громадяни на автошляху
Опубліковано 30 грудня 2019 року о 13:04

Хлопчика 2010 року народження на автошляху Харків-Сімферополь знайшли небайдужі громадяни та передали поліцейським. Працівники ювенальної превенції розшукали матір хлопчика та повернули їй сина. Стосовно жінки складено адміністративний протокол.

29 грудня близько 15:00 до поліцейського Мелітопольського відділу поліції на посту «Південий», який разташований на 417 км автошляху Харків-Сімферополь, звернулись громадяни та повідомили, що неподалік від села Нове у Мелітопольському районі, вони побачили неповнолітнього хлопця, який один йшов вздовж автошляху у напрямку міста Мелітополь. Небайдужі громадяни не залишись осторонь, забрали хлопця до машини та на посту «Південий» передали неповнолітнього поліцейському.

Правоохоронці дитину напоїли гарячим чаєм та обігріли, а потім передали співробітникам ювенальної превенції. З поліцейськими дитина спілкувалась неохоче. Хлопець назвав тільки свій вік, вигадане ім’я і більше ніякої інформації не повідомив. Ювенальні поліцейські  привезли хлопчика до Мелітопольського відділу поліції та протягом декількох годин встановили особу його матері. Нею виявилась мешканка Мелітопольського району 1986 року. Жінка пояснила, що син 2010 року народження дуже хотів в гості до свого батька, який мешкає у Приазовському районі та втік від неї.

З жінкою проведено профілактичну бесіду. Крім того, стосовно неї складено протокол за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Поліцейські Запорізької області звертаються з проханням до батьків під час зимових канікул та новорічних свят приділити максимальну увагу неповнолітнім, контролювати їх місцеперебування та нагадати про заходи безпеки. А у разі виникнення надзвичайних ситуацій – не зволікати та відразу звертатися до поліції.

Нагадаємо, що співробітники поліції спільно з громадською організацією  Всеукраїнської співдружності «Пошук зниклих дітей» напередодні новорічних свят привітали вихованців обласного центру реабілітації дітей.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux