Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські провели спецоперацію по затриманню квартирних злодіїв
Опубліковано 08 грудня 2021 року о 12:47

Злагоджена робота поліцейських двох районних підрозділів поліції та своєчасне повідомлення від небайдужого громадянина, дозволили провести затримання зловмисників, які тікали на автомобілі після скоєння квартирної крадіжки у Мелітополі. Усе викрадене майно вилучено.

6 грудня близько 20:20 до чергової частини Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області зі спецлінії «102» надійшло повідомлення від місцевого мешканця, який розповів, що став свідком того, як на вулиці Каховський невідомі вантажать у автомобіль побутову техніку. Заявник повідомив в поліцію про свої підозри причетності цих осіб до можливої крадіжки, назвав марку та державний номер легкового автомобіля, на якому вони пересуваються.

Черговим Мелітопольського районного управління поліції негайно були орієнтовані всі наряди відділу реагування патрульної поліції Мелітопольського РУП на встановлення місця перебування даного транспортного засобу. Також орієнтування на розшук автомобіля було передано до сусіднього Василівського районного управління поліції.

Приблизно в шести кілометрах від міста Василівка поліцейські сектору реагування патрульної поліції Василівського РУП виявили та зупинили  автомобіль «Subaru», в якому пересувались розшукувані.

Ними виявились раніше судимі за корисливі злочини мешканці Мелітополя 1997 років народження. Один із чоловіків влітку 2020 року перебував у розшуку за незаконне заволодіння транспортним засобом.

На місце події було викликано слідчо-оперативні групи Мелітопольського та Василівського районних управлінь поліції. Слідчо-оперативною групою встановлено, що у проміжок часу з 08.00 до 21.30 години 06 грудня 2021 року, вище зазначені фігуранти, діючи повторно, з корисливих мотивів, з метою таємного викрадення чужого майна, за попередньою змовою із застосуванням відмичок, відкрили замок вхідної двері квартири одного із будинків  по проспекту Богдана Хмельницького в Мелітополі,  звідки таємно викрали телевізор, системний блок комп’ютера та сумку з документами власника квартири. Всього завдано матеріальну шкоду на загальну суму близько 12 тисяч гривень.

Під час проведення невідкладних слідчих дій поліцейські з багажника легковика виявили та вилучили все викрадене майно, набор відмичок, мобільні телефони та інші речові докази.

Обох фігурантів було затримано в порядку  статті  208 Кримінального процесуального кодексу України.

7 грудня слідчим Мелітопольського районного управління поліції, за погодженням з окружною прокуратурою, даним особам повідомлено про підозру у кримінальному правопорушенні, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання обрання підозрюваним запобіжних заходів. Триває досудове розслідування. Максимальна санкція інкримінованої статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо: В будинку жителя Мелітополя поліцейські вилучили більше кілограма висушених шишок та гілок коноплі.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux