Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські напередодні Новорічних свят проводять рейди
Опубліковано 30 грудня 2019 року о 14:32

Поліцейськими водної поліції Запорізької області посилено увагу на незаконний вилов живих біоресурсів, особливо у заборонених для цього ділянках водойм, та попередження продажу риби без документів й у недозволених місцях.

Поліцейськими відділення поліції в річковому порту «Запоріжжя» ГУНП в Запорізькій області на постійні основі проводяться превентивні заходи, спрямовані на запобігання правопорушень на водних об'єктах, а також виявлення таких порушень. Крім того, з метою виявлення порушників правоохоронцями перевіряються ринки та місця продажу риби.

Зазначимо, що з 1 листопада встановлено заборону на вилов риби та раків на зимувальних ямах на Дніпровському (Запорізькому), Каховському водосховищах та у водоймах спеціальних товарних рибних господарств Запорізької області. Перелік зимувальних ям затверджений наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області.  

Так, напередодні Новорічних свят правоохоронцями посилено увагу на незаконний вилов живих біоресурсів, особливо у заборонених для цього ділянках воджойм, а також попередження продажу біоресурсів без дозвільних документів чи в невстановлених місцях.

Під час заходів в період з 18 грудня, поліцейські виявили чотирьох правопорушників, двох чоловіків та двох жінок, які здійснювали торгівлю свіжою, в’яленою рибою та креветками у невстановлених місцях. Стосовно них складено протокол про адміністративне правопорушення за ознаками ч.1 ст.160 (Торгівля з рук у невстановлених місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також працівники поліції виявили двох правопорушників, які здійснював торгівлю свіжою рибою без документів що посвідчують набуття.

 

Крім того, 21 грудня на річці Дніпро неподалік села Розумівка Запорізького району, працівники водної поліції виявили чоловіка 1980 року народження, який здійснював вилов риби двома сітками лісковими з берега в брід та виловив 54 карасі. На місце було викликано інспектора екологічної інспекції, який склав стосовно громадянина протокол про адміністративне правопорушення за ознаками ч.4 ст.85 (Порушення правил використання об'єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

А 25 грудня спільно з інспекторами Рибоохороного патруля Запоріжжя під час патрулювання, правоохоронці виявили чоловіка 1953 року народження, який на човні «Неман 2», з двигуном «Меркурі 25» біля причалу маломірних суден на «Зимувальній ямі» ловив рибу. Відносно громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення за ознаками ч.3 ст. 85 (Порушення правил використання об'єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, 29 грудня поліцейські у воді затоки Крива бухта в місті Запоріжжя, виявили, чоловіка 1939 року народження, який на дюралевому човні  «Казанка» забороненим знаряддям лову виловив рибу: плітку - 104 шт., плоскирка – 10 шт., карась - 18 шт. Сума збитку державним рибним запасам складає близько 9800 грн. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України.

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватися Правил любительського і спортивного рибальства та інших норм чинного законодавства.

Нагадаємо, на Запоріжжі правоохоронцями вилучено лікеро-горілчану продукцію з підробленими марками акцизного податку.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux