Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі чоловік постраждав від вибуху гранати, якою погрожував роботодавцеві - поліція відкрила два кримінальні провадження
Опубліковано 09 червня 2021 року о 11:49

Боєприпас підірвався у руці нетверезого мешканця Молочанської територіальної громади та спричинив травматичну ампутацію кінцівки. Чоловіка доставили до лікарні. Він став фігурантом кримінальних проваджень. Досудове розслідування триває.

8 червня близько 22 години до відділення № 3 Пологівського районного відділу поліції  звернувся  приватний підприємець, 1971 року народження.  Він повідомив, що в Молочанську по вулиці Широкій у руці його працівника вибухнула граната, яку він погрожував підірвати.

Для встановлення всіх обставин, на місце події прибули працівники  слідчо-оперативної групи на чолі з начальником відділення поліції, а також фахівці Управління  вибухотехнічної служби ГУНП в Запорізькій області.

Правоохоронці з'ясували, що приватний підприємець приїхав до Молочанська, щоб забрати свій автомобіль "ВАЗ-2109", яким час від часу користувався його робітник 1983 року народження.

Автомобіль стояв на вулиці Широкій, а за кермом знаходився вказаний працівник у стані алкогольного сп’яніння. Виник конфлікт. Роботодавець повідомив, що працювати більше у нього чоловік не буде. Після цього, останній вийшов з автомобіля, тримаючи рукою за кільце предмет, схожий на гранату. У небезпечній ситуації, підприємець відбіг за найближчу споруду та в цей час пролунав вибух. Горе-працівника швидкою допомогою доставили до лікарні з діагнозом: травматична ампутація правого передпліччя.

Працівники поліції на місці події зібрали та вилучили речові докази. За попередніми висновками вибухотехніків – це металеві уламки корпусу гранати "Ф-1", важіль підривника та кільце з чекою.

За даним фактом слідчим відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 15, п. 5, ч.2 ст. 115 (Замах на умисне вбивство)  та  ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. Санкція за статтею передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо: У Мелітопольському районі поліцейські затримали чоловіка, який зберігав гранату.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux