Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі безпеку громадян під час Різдвяних свят будуть забезпечувати більше 1600 правоохоронців
Опубліковано 06 січня 2022 року о 12:56

Поліцейські та військовослужбовці Запорізької області охоронятимуть публічну безпеку і правопорядок на території всіх культових споруд та вулиць, де встановлені новорічно-різдвяні локації.

6 та 7 січня на території міста Запоріжжя та області у більше ніж 200 культових спорудах відбудуться богослужіння з нагоди Різдва Христового.

Під час заходів публічну безпеку і порядок забезпечуватимуть понад 1200 поліцейських та 400  військовослужбовців Національної гвардії України.

Напередодні Різдва поліцейські-вибухотехніки та кінологи зі службовими собаками перевіряють культові споруди, де відбудуться богослужіння.

Для своєчасного реагування на можливі ускладнення оперативної обстановки, створені додаткові слідчо-оперативні групи,  мобільний резерв з числа поліцейських підрозділів спеціального призначення та кінологічної служби, які переведені на цілодобовий режим роботи.

З метою цілодобового моніторингу оперативної обстановки, якісного та оперативного реагування поліції у разі виникнення надзвичайних подій, ситуаційний центр ГУНП в Запорізькій області буде працювати в позаплановому режимі та здійснювати взаємодію з  усіма регіональними підрозділами правоохоронних органів і органами місцевого самоврядування.

На автошляхах області будуть працювати посилені мобільні групи поліції. Вони забезпечуватимуть безпеку дорожнього руху та надаватимуть допомогу у разі погіршення погодних умов.

Напередодні проведення заходів з нагоди святкування Різдва, за ініціативи Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, в кожному районі проводилися робочі зустрічі з представниками органів місцевої влади та самоврядування, керівниками політичних партій, громадських організацій щодо вжиття спільних заходів із забезпечення публічної безпеки і порядку під час проведення зазначених заходів, недопущення порушень чинного законодавства, в тому числі  карантинних обмежень.

Правоохоронці нагадують громадянам про необхідність виконання передбачених карантинних обмежень, з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції, користування індивідуальними засобами захисту та  дотримування дистанції, зокрема, у приміщеннях під час проведення богослужінь.

 

Працівники поліції закликають громадян, під час святкових заходів бути толерантними, поважати права та погляди інших, не створювати конфліктні ситуації і не порушувати громадський порядок.

У випадку, якщо ви стали свідком або жертвою правопорушення, виявили підозрілі валізи чи пакунки у публічних місцях, негайно повідомляйте на спецлінію «102»  або звертайтесь до  поліцейських, які несуть службу по охороні порядку.

Святкуймо відповідально!

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux