Портал в режимі тестування та наповнення
На сесії Запорізької облради Сергій Коміссаров запропонував місцевій владі нові спільні форми боротьби зі злочинністю
Опубліковано 30 серпня 2018 року о 16:46

Під час виступу на сесії Запорізької обласної ради начальник ГУНП області Сергій Коміссаров поінформував про рівень злочинності на  території регіону протягом 7 місяців та запропонував форми взаємодії поліції та органів влади задля покращення криміногенної ситуації в регіоні.  

30 серпня на 23-й сесії Запорізької обласної ради перед депутатами та громадою зі звітами про результати діяльності своїх відомств за 7 місяців поточного року виступили  очільник ГУНП в Запорізькій області Сергій Коміссаров та прокурор області Валерій Романов. 

Начальник поліції регіону зазначив, що на сьогодні рівень злочинності в Запорізькій області залишається одним із найвищих по країні. Тому ініційовано проведення досліджень у Харківському Національному університеті імені Ярослава Мудрого та Луганському державному університеті внутрішніх справ імені Дидоренка, куди направлені статистичні матеріали для встановлення факторів, які впливають на криміногенну ситуацію в області.

Крім цього, Сергій Коміссаров зупинився на питанні боротьби з наркозлочинністю та зауважив, що цю проблему побороти можна лише об’єднавши зусилля влади, правоохоронців та громади. Поліція виступила з ініціативою створення у кустових підрозділах можливості проведення експертиз вилучених наркотиків, що дозволить швидше розслідувати та спрямовувати до суду кримінальні провадження.

Також очільник поліції розповів, що на території області близько 70 % тяжких майнових злочинів із застосуванням зброї вчиняються мешканцями інших регіонів України. У вирішенні цього питання значно допоможе реалізація програми «Безпечне місто», коли на в’їздах та виїздах міст області будуть розміщені камери відеоспостереження з доступом до них працівників поліції, що дозволить швидко розкривати такі кримінальні правопорушення. Останній резонансний злочин у Бердянську, вбивство учасника АТО та громадського активіста, був розкритий на 70% завдяки записам камер відеоспостереження. 

Також керівник поліції запропонував створити робочу групу, яка проаналізує результати досліджень щодо чинників, що впливають на криміногенну ситуацію в області, та на основі цього аналізу скорегувати зусилля та вже наявні програми із боротьби зі злочинністю і забезпечення правопорядку.

Нагадаємо, що під час 31-ї сесії Запорізької міської ради виступив начальник Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області Сергій Васильєв.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux