Портал в режимі тестування та наповнення
На Мелітопольщині фронт-офіси запрацювали в чотирьох підрозділах поліції
Опубліковано 09 грудня 2021 року о 14:15

У зонах первинної комунікації з вільним доступом, громадяни зможуть отримати консультативну,  інформаційну допомогу та інші поліцейські послуги. Також в районному  поліцейському управлінні невдовзі буде впроваджено систему «Custody Records».

8 грудня у Мелітопольському районному управлінні поліції і в поліцейських підрозділах Приазовської територіальної громади, у селищі міського типу Якимівка, а також в приміщенні  сектору поліції курортної Кирилівки, почали функціонувати  поліцейські фронт-офіси.

Протягом року для створення зон надання громадянам першочергових інформаційних та консультативних послуг у вказаних  підрозділах поліції було проведено перепланування робочої зони, капітальні ремонти, обладнання меблями та оснащення сучасною  технікою.

Все це стало можливим завдяки проєкту ПРООН з реабілітації відділень поліції на узбережжі Азовського моря в якості міжнародної технічної допомоги, згідно з проєктом «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та врядування».

Наразі у фронт-офісах знаходиться вся необхідна комп’ютерна техніка з доступом до відомчих баз даних, а також камери відеоспостереження. Також, для відвідувачів створені комфортні умови перебування: м’які меблі, показ інформаційних відеоматеріалів, сучасний санвузол.

Оновлено центральний вхід Мелітопольського  районного управління поліції. Тут встановлено пандус для забезпечення вільного доступу до отримання поліцейських послуг особами з інвалідністю.  

Проінспектували роботу фронт-офісів заступник начальника ГУНП в Запорізькій області Юрій Небеський, керівник Мелітопольського районного управління поліції Андрій Бідило, представники Консультативної місії Європейського союзу в України, а також старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності в Запорізькій області Людмила Хоменко.

В районному управлінні поліції, учасники заходів обговорили питання встановлення системи «Custody Records», яка у цілодобовому режимі передбачає відеофіксацію дій із затриманими громадянами. «Впровадження цієї системи є прикладом сучасної світової практики правоохоронної діяльності, яка дає змогу посилити гарантії захисту затриманих осіб від неналежного поводження, а також захистити самих правоохоронців, убезпечити їх від можливих провокацій та неправдивих звинувачень з боку затриманих осіб», - розповіла присутнім Людмила Хоменко.

Тож, переймаючи світовий досвід правоохоронної діяльності, в Мелітопольському РУП вже виділено приміщення, які при допомозі представників Консультативної місії, будуть оснащені сучасними цифровими відеокамерами, у тому числі з можливістю аудіозапису. Ще в найближчих планах керівництва районного управління мелітопольської поліції, облаштування окремої кімнати для роботи інспектора з дотримання прав людини, проведення слідчих дій чи конфіденційного побачення з захисником. 

Нагадаємо, що у Мелітопольському районному управлінні поліції вже функціонує перша «зелена кімната», оснащена за сучасними європейськими стандартами. Тут створені комфортні умови для перебування малолітніх та неповнолітніх дітей, з якими у разі виникнення необхідності працюють ювенальні поліцейські та психологи.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux