Портал в режимі тестування та наповнення
Ніч під ракетними обстрілами окупантів: поліція задокументувала наслідки влучань на Запоріжжі
Опубліковано 02 грудня 2022 року о 15:15

Зруйновано інфраструктуру в місті та області. Також упродовж доби військові країни-агресора обстрілювали населені пункти у Василівському та Пологівському районах. Інформація про постраждалих не надходила.

Вчора російські війська завдали збройних ударів по містах Гуляйполе, Оріхів, смт. Степногірську, Залізничному, селах Ольгівське, Чарівне, Червоне, Новоданилівка, Дорожнянка, Новоандріївка, Воскресенка, Преображенка, Плавні, Кам'янське.

Місцеві жителі Оріхівщини продовжують потерпати від ворожого вогню рашистських загарбників. окупанти обстрілюють їхні квартири та будинки, нищать майно, руйнують оселі.

Вкрай неспокійною залишається ситуація у Василівському районі. За першої ж можливості, коли щільні обстріли трохи втихають, поліцейські документують наслідки влучань. Найбільше останнім часом постраждали від ворожого вогню смт. Степногірськ і прилеглі села.

Цієї ночі окупаційні війська здійснили ракетну атаку на Запоріжжя та населений пункт у передмісті.

Дві С-300 влучили в одне з підприємств в обласному центрі, пошкоджено виробничий цех. Слідчо-оперативні групи поліції та УСБУ області задокументували наслідки воєнного злочину росіян і вилучили уламки ракет.

Ще одна ракета влучила вночі в адмінбудівлю однієї з громад у Запорізькому районі. Вибуховою хвилею та уламками ракет пошкоджено два багатоквартирні будинки та дитячий садок, розташовані поряд із місцем прильоту.

За фактами воєнних злочинів правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Поліція закликає громадян не ігнорувати сигналів повітряної тривоги та дотримуватися заходів особистої безпеки під час ракетної атаки ворога! Радимо запоріжцям евакуюватися до більш безпечних місць чи регіонів. За минулу добу залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель евакуйовано 949 осіб, з них - 77 дітей.

Будьте свідомі та обачні, бережіть себе та своїх близьких!

Нагадаємо: Масований обстріл на Василівщині: поліцейські зібрали докази збройних злочинів російських військ

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux