Портал в режимі тестування та наповнення
Національна поліція взяла участь у форумі гендерної політики МВС
Опубліковано 09 жовтня 2018 року о 17:08

У форумі, що відбувається сьогодні, 9 жовтня в Києві, взяли участь заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук та заступник глави Нацполіції Костянтин Бушуєв. Захід відбувся за підтримки Координатора проекту ОБСЄ в Україні та за участі ГО «Української асоціації представниць правоохоронних органів».

За словами заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук, форум присвячений темі рівних можливостей кожного. Відтак  Міністерство внутрішніх справ, вже як цивільний орган європейського типу, формує державну політику та скоординовує діяльність своїх п’яти центральних органів виконавчої влади у сфері забезпечення  громадського порядку, охорони державного кордону та міграційної діяльності.

«Для нас є дуже важливим сьогодні, щоб політика, щоб етика нульової дискримінації – це була наша «візитівка», наша рушійна сила, наша з вами мораль і правда. Для мене велика честь вітати тих жінок, так само як і чоловіків, на рівні з вашими яскравими досягненнями, тому що на вас орієнтується молоде суспільство. Мені б дуже хотілося, щоб Міністерство внутрішніх справ очолило цей рух змін, тому що ми сьогодні по факту вже в практичній площині маємо практичні здобутки», – наголосила Тетяна Ковальчук.

Заступник глави Нацполіції Костянтин Бушуєв зазначив, що питання гендерної рівності є питанням забезпечення основоположних прав і свобод людини. Відтак очевидним стає те, що в при розгляді питання гендерної рівності в сучасних умовах суспільство стикається не з проблематикою на законодавчому рівні, а з низкою стереотипів, подолання яких є абсолютно точно внутрішньою справою країни.

«І це чітко нам пояснює, чому саме Міністерство внутрішніх справ є «локомотивом» у запровадженні гендерної рівності. Питання рівності починається не у високих кабінетах, питання рівності, у тому числі – гендерне, починається вдома, з колегами, в громадському транспорті, в повсякденному житті», – наголосив Констянтин Бушуєв.

Він додав, що змінюючи своє відношення до цього питання в повсякденному житті, правоохоронці однозначно досягнуть результатів у питанні формування відповідних політик.

Керівник Академії патрульної поліції Вадим Лісничук зауважив, що внутрішня політика очолюваного ним навчального закладу направлена на рівні можливості кожної людини при досягненні своєї мети. При цьому результат не залежить від статі, враховуються лише здібності і можливості кожного кандидата.

«На сьогоднішній день в Академії патрульної поліції працює 32 відсотки жінок і 30 відсотків жінок навчається. Відповідно це говорить про те, що бар’єру якогось немає взагалі. Кожний бажаючий може працювати або навчатися у нас. У нас є жінки як на керівних посадах, так і жінки командири підрозділів, які в нас навчаються», – сказав Вадим Лісничук.

Після завершення форуму кілька його учасниць, які представляють різні правоохоронні відомства, були нагороджені відзнаками Верховної Ради України та Міністерства внутрішніх справ за сумлінне виконання службових обов’язків.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux