Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Наше майбутнє - в наших руках», - говорить начальник ювенальної превенції Пологівщини Костянтин Сидоренко про свою роботу
Опубліковано 09 липня 2024 року о 16:00

Від проведення інтерактивних заходів до прийняття непростих службових рішень – така повсякденність начальника сектору ювенальної превенції Пологівського районного відділу поліції Костянтина Сидоренка.

Правоохоронець із 7-річним досвідом роботи в підрозділах ювенальної превенції виїхав з окупованого рашистами міста Пологи, аби продовжити захищати права та законні інтереси дітей на підконтрольній українській владі території.

Від початку повномасштабного вторгнення капітан поліції неодноразово залучався до несення служби на територіях Оріхівської та Гуляйпільської територіальних громад. Допомагав евакуювати людей, надавав домедичну допомогу, доставляв місцевим жителям «гуманітарну», приділяючи особливу увагу багатодітним сім’ям.

«Пам’ятаю, як у грудні 2022-го ми з колегами несли службу в Гуляйполі. Черговий артилерійський обстріл цивільного сектору. Палав будинок. Часу на роздуми було обмаль, тому, не вагаючись, ми кинулись на порятунок. Витягли з вогню жіночку похилого віку, надали їй першу домедичну допомогу та доставили до лікарні. Сьогодні – це вже буденна справа», - пригадує Костянтин.

Нині капітан поліції несе службу на території обласного центру, де здійснює профілактичні заходи, направлені на забезпечення публічної безпеки і порядку, регулярно перевіряє умови проживання дітей, здійснює виїзні рейди-перевірки родин – жителів Пологівського району, що опинилися у складних життєвих обставинах.

«Навчально-розважальні заходи та превентивна робота – лише один із боків роботи ювенального поліцейського. З початком війни значно зросла кількість родин, які потребують підтримки, тому ми робимо все можливе, аби діти зростали в любові та якомога менше зазнавали жахіть війни», - розповідає начальник ювенальної превенції Пологівського райвідділу поліції.

З початку року Костянтин Сидоренко особисто евакуював п’ятьох дітей з батьками, а також чотирьох маломобільних осіб, троє з яких - похилого віку.

«Вірю, що скоро все скінчиться. Наше майбутнє – в наших руках, і зараз зовсім не про особисте, зараз – про тих, хто найбільше потребує підтримки та захисту – дітей. Впевнений, нам є за кого боротися та заради кого перемагати».


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux