Портал в режимі тестування та наповнення
Очільник поліції області Артем Кисько провів робочу зустріч із поліцейськими офіцерами громад
Опубліковано 16 січня 2023 року о 18:02

Поліцейські проаналізували попередні результати роботи та обговорили пріоритетні напрямки подальшої діяльності в умовах воєнного стану, визначені керівництвом Національної поліції України. 

16 січня керівник ГУНП в Запорізькій області провів робочу зустріч із поліцейськими офіцерами територіальних громад, щоб оцінити ефективність роботи, а також визначитися із пріоритетними завданнями. Артем Кисько наголосив: «На сьогоднішній день саме за ефективністю роботи ПОГів мешканці громад оцінюють роботу поліції в цілому».

Начальник сектору взаємодії з громадами Андрій Мінза озвучив підсумки роботи служби в минулому році. Отже, за останні 8 місяців 2022 року запорізькі ПОГи на території обслуговування задокументували 135 фактів порушень правил торгівлі цигарками та алкогольними напоями суб’єктами господарювання та виготовлення самогону. Вилучили понад 53 тисячі пачок цигарок та понад 500 літрів алкогольних напоїв.

З квітня 2022 року на підконтрольній Україні території, де несуть службу поліцейські офіцери громад, розкрито 76 кримінальних правопорушень, в тому числі - тяжких злочинів. Так, поліцейськими офіцерами було встановлено обставини вбивства 81-річного чоловіка, скоєного у серпні в селищі Кушугум.

Громадянам, які перебувають на лінії розмежування, поліцейські передали близько 35 тисяч наборів гуманітарної допомоги. ПОГи беруть активну участь в евакуації населення. З Гуляйпільської, Степногірської, Преображенської, Ворздвижевської громад правоохоронці евакуювали більш ніж 300 місцевих мешканців, з них - близько 50 дітей.

Під час заходу було визначено напрямки діяльності на 2023 рік. Серед них -подальша реалізація проєктів «Безпечна громада» та «Чужий в селі», посилена профілактична робота із протидії шахрайствам, несанкціонованій вирубці лісонасаджень тощо. Поліцейські зосередять свої зусилля на виявленні фактів розповсюдження наркотичних засобів, незаконної торгівлі фальсифікованим чи сурогатним алкоголем, безакцизними цигарками. В умовах воєнного часу важливим завданням для поліцейських офіцерів громади буде і виявлення колаборантів. Завдань поставлено багато, усі вони пріоритетні і надважливі. Але, беумовно, запорізькі офіцери громади готові до їх виконання.

Як зауважив Артем Кисько: «Кожен з запорізьких ПОГів пройшов жорсткий відбір, а потім - спеціалізоване навчання. Тому справедливо, що вимоги до вас відповідні - як до найкращих професіоналів».

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux