Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі за 11 місяців вилучено 272 одиниці вогнепальної зброї та 8751 боєприпас
Опубліковано 13 грудня 2018 року о 13:06

Під час прес-конференції старший оперуповноважений Управління карного розшуку ГУНП в Запорізькій області Максим Кагітін розповів про результати роботи поліції з протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів і вибухівки, а також про заходи щодо протидії крадіжкам кабельно-провідникової продукції.

13 грудня відбулась прес-конференція старшого оперуповноваженого Управління карного розшуку  Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Максима Кагітіна.

Під час заходу він розповів про результати роботи поліції Запорізької області з протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів і вибухівки. Так, за 11 місяців цього року на території регіону поліцейськими зареєстровано 357 таких фактів. З них – 300 стосуються незаконного обігу вогнепальної зброї, інші – холодної зброї.

Усього правоохоронцями вилучено 272 одиниці вогнепальної зброї, зокрема 6 пістолетів-кулеметів, 18 автоматів, 9 гранатометів, 20 обрізів, 33 гвинтівки, 142 пістолети, 34 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 10 рушниць.

Окрім того, поліцейські вилучили близько 7,5 кг вибухової речовини та  8751 боєприпас, з яких – 226 гранат та 8342 набої.  

З метою стабілізації криміногенної ситуації та протидії злочинності на даний час на території Запорізької області  проводяться оперативно-профілактичні заходи, направлені на своєчасне виявлення і вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки, зокрема на недопущення їх вивозу із зони проведення Операції Об’єднаних Сил.

Також Максим Кагітін розповів про заходи поліції з протидії крадіжкам кабельно-провідникової продукції. Так, протягом року зареєстровано 1674 крадіжок телекомунікаційних мереж, обладнань операторів мобільного зв’язку та ПАТ «Укртелеком». 405 особам повідомлено про підозру, 113 зловмисників вже притягнуто до кримінальної відповідальності. Матеріали 416 кримінальних проваджень з обвинувальними актами направлено до суду.

Працівниками поліції викрито 9 злочинних груп, які на території Запоріжжя та області займались крадіжками телекомунікаційного обладнання та кабельно-провідникової продукції.

Нагадаємо, що в Бердянську поліцейські вилучили у місцевого мешканця гранатомет.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux