Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі у 2023 році поліцейські розкрили майже 1870 тяжких та особливо тяжких злочинів
Опубліковано 06 січня 2024 року о 10:43

Для правоохоронців регіону минулий рік був насиченим подіями, загрозами та викликами різних масштабів. Та напружена робота з режимом комендантської години, посиленими патрулями, контролем на блокпостах сприяла майже стовідсотковому розкриттю умисних вбивств, розбоїв, грабежів.

Другий рік війни став справжнім краш-тестом для правоохоронців Запорізької області. Поліцейська команда показала, що попри значне збільшення функціоналу може ефективно виконувати будь-які службові обов’язки.

Упродовж 2023 року запорізькі правоохоронці продемонстрували високі результати роботи у сфері протидії злочинності, забезпечення правопорядку, розбудови безпечного середовища для громадян та вдосконалення надання поліцейських послуг.

За минулий рік працівники поліції Запоріжжя розкрили всі пограбування, розбійні напади та спричинення тяжких тілесних ушкоджень. З 45 вчинених умисних вбивств нерозкритими лишаються лише два. Усім фігурантам проваджень повідомлено про підозру, а це значить - їм не уникнути покарання.

Комплексний підхід до профілактики злочинності та збільшення патрулювання міста дозволив досягнути зменшення кількості учинених злочинів корисливо-насильницької спрямованості та проти власності громадян. За результатами аналізу кількість вуличних злочинів цього року зменшилась на 48% у порівнянні з минулим.

Найбільш резонансним стало вбивство літнього подружжя. У Заводському районі 52-річний чоловік після сварки з матір’ю та вітчимом забив їх молотком. Одразу після скоєного він втік та переховувався на території міста. Завдяки злагодженим діям правоохоронців зловмисника оперативно розшукали та затримали.

Також вразили своєю жорстокістю і розбійні напади, вчинені членами ОЗГ, на «рахунку» яких щонайменше 10 епізодів злочинної діяльності. Упродовж березня-липня 2023 року на території Запоріжжя та області невідомі у масках скоїли серію тяжких злочинів. За кілька місяців кропіткої оперативної та слідчої роботи зловмисників викрили.

Поліція Запоріжжя робить все можливе, щоб рівень злочинності звести до мінімуму, а громадяни почували себе у безпеці.


Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські викрили крадіїв-гастролерів

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux