Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі судитимуть членів наркоугруповання за збут метадону
Опубліковано 12 серпня 2022 року о 11:45

Злочинна група – чоловік та троє жінок – діяла на території Запорізької та Донецької областей. Фігуранти збували наркотики виключно шляхом закладок, а керувала наркобізнесом 38-річна мешканка Запоріжжя. Поліцейські затримали усіх членів наркоугруповання 22 лютого цього року. Нині зловмисникам повідомлено про підозру за низкою статей, а обвинувальний акт скеровано для розгляду до суду.

Інформацію про діяльність стійкого злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на збуті метадону, отримали оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у Запорізькій області наприкінці минулого року.

Поліцейські встановили, що наркобізнес організувала 38-річна мешканка Запоріжжя. Вона залучила до незаконної діяльності 27-річну запоріжанку  та двох мешканців Донеччини – 35-річного чоловіка та його 28-річну співмешканку. Організаторка  особисто замовляла гуртові партії метадону, фасувала його на дози та пересилала іншим членам угруповання за допомогою сервісу поштових відправлень, маскуючи заборонені речовини під виглядом солодощів. Отриманий товар інші члени угруповання розкладали не території Запорізької та Донецької областей.

Тоді оперативники спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Запорізькій області та за силової підтирки бійців спецпідрозділів БПОП, «ТОР» і «Скіф» провели ряд обшуків за місцями мешкання фігурантів, під час яких вилучили майже 500 згортків з метадоном, а також канабіс. Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку – близько 400 тисяч гривень.

Слідчі, під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури, повідомили фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Крім того, лідерці угруповання повідомлено про підозру за легалізацію  коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ст. 306 КК України).

Наразі досудове розслідування у кримінальному проваджені завершено.  Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Департамент боротьби  з наркозлочинністю

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux