Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі слідчі завершили досудове розслідування відносно жінки, яка запропонувала поліцейським хабар
Опубліковано 11 квітня 2024 року о 16:10

У Комишувасі 24-річний водій напідпитку порушив вимоги Правил дорожнього руху та був зупинений правоохоронцями. Його матір попросила поліцейських «закрити очі» на правопорушення та запропонувала 5000 гривень. Працівники поліції відмовились від неправомірної вигоди та задокументували злочин.

19 березня під час патрулювання території обслуговування працівники сектору реагування патрульної поліції відділення № 2 (Вільнянськ) Запорізького райуправління поліції помітили пошкодження на кузові ВАЗ 21011, що рухався по одній із вулиць Комишувахи та здійснив випередження службового автомобіля. Інспектори зупинили транспортний засіб з метою спростування або підтвердження факту можливої ДТП. Під час перевірки документів правоохоронці з’ясували, що водій легковика перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Під час оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення, пасажирка автівки запропонувала поліцейським 5 000 гривень за уникнення відповідальності її сином. Правоохоронці попередили жінку про кримінальну відповідальність за спробу дати хабар посадовій особі. На зауваження вона не реагувала та наполягала на прийнятті протизаконного рішення, поклавши гроші в салоні службового автомобіля, що було зафіксовано на бодікамеру.

Для документування факту пропозиції хабаря на місце події інспектори викликали слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції. Слідчі вилучили докази протиправних дій – відео з бодікамери та грошові кошти.

На порушника ПДР правоохоронці склали протоколи передбачені ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ч. 5 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом пропозиції та надання службовій особі неправомірної вигоди, слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

26 березня під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури поліцейські повідомили фігурантці про підозру у вказаному злочині. Наразі досудове розслідування кримінального провадження завершено, обвинувальний акт відносно 52-річної жінки скерований до суду. Санкція інкримінованої статті передбачає штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо: На Запоріжжі нетверезий водій пропонував хабар: поліцейські задокументували факт правопорушення

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux