Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі пильність молодого оперативника допомогла у розкритті злочину
Опубліковано 25 жовтня 2023 року о 14:18

У ході відпрацювання за місцем мешкання чоловіка, підозрюваного у скоєнні низки крадіжок, 20-річний поліцейський Олексій Поліщук помітив у квартирі зловмисника картину, схожу на викрадену. Припущення розшуківця знайшло своє підтвердження – в одному з кримінальних проваджень художнє полотно перебувало у списку зниклого майна. Завдяки спостережливості правоохоронця картину повернуто її власниці. 

Як відомо, у карному розшуку не буває випадкових людей. Тут працюють справжні професіонали своєї справи, незалежно від віку та практичного досвіду. Саме таким є оперуповноважений Запорізького райуправління поліції молодий фахівець Олексій Поліщук. Присягнувши служити своїй країні, лише за 7 місяців оперативного стажу лейтенант поліції вже має перші здобутки у роботі. Не дивлячись на невеликий досвід, поліцейський володіє розвиненими якостями справжнього розшуківця. Нещодавно його спостережливість стала ключовим фактором у розслідуванні серії крадіжок.

Перебуваючи на добовому чергуванні, Олексій прибув за місцем мешкання фігуранта для виконання припису суду. Чоловік, підозрюваний у скоєнні низки майнових злочинів, частину викрадених речей встиг продати, а деякі, як виявилося, залишив у себе вдома. На стіні в квартирі зловмисника поліцейський побачив картину, схожу на викрадену. Правоохоронець не став зволікати та перевірив достовірність своїх припущень. Знахідка дійсно належала жінці, яка певний час мешкала закордоном, а після повернення виявила в своєму будинку вибите вікно та деякі зниклі речі, серед них – власне й це художнє полотно.

До того, ця зачіпка стала вагомим доказом причетності фігуранта до скоєння крадіжки на території міста. Зловмиснику вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, а також за погодженням з Дніпровською окружною прокуратурою направлено клопотання до суду для обрання запобіжного заходу. Наразі тривають заходи зі встановлення місцезнаходження іншого викраденого майна.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

за матеріалами Запорізького РУП


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux