Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі правоохоронці забезпечили гуманітарною допомогою родину переселенців із Приморського
Опубліковано 24 квітня 2023 року о 17:50

Сім’я тижнями ховалася по підвалах і змучилась чекати тиші, якою ворог ані на хвилину не радує. Побоюючись за своїх чотирьох маленьких дітей, батьки вирішили виїхати. Допомогли їм з поселенням працівники Василівського РУП, а вже наступного дня до них у гості завітали з гостинцями степногірські ПОГи та ювенальна поліцейська.

Заходи з евакуації мешканців Степногірської об’єднаної територіальної громади тривають. Поліцейські проводять посилену профілактично-роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності виїзду з населених пунктів, які постійно піддаються ворожим обстрілам, до більш безпечних місць. Особливу увагу приділяють правоохоронці родинам із дітьми.

«Безпека для місцевих мешканців та захист дітлахів від ворожих обстрілів –пріоритетні напрямки роботи поліції. На сьогоднішній день зі Степногірська ми евакуювали три родини, в яких виховуються восьмеро дітей. Ще п’ятеро сімей після неодноразових проведених бесід виїхали самостійно. Кожною з них ми опікуємося, намагаємося приділяти достатньо уваги не тільки під час евакуаційних заходів, але й після розселення», – розповідає поліцейський офіцер громади Андрій Хоменко.

Днями окупанти знов гатили по Приморському. Декілька ворожих снарядів лягли неподалік оселі місцевої багатодітної родини. На щастя, батьки з чотирма маленькими дітьми в той час ховалися у підвалі та залишилися неушкодженими. Проте ця збройна атака стала для них вирішальним моментом, щоб наважитися на екстрену евакуацію.

«Останніми тижнями обстріли значно почастішали. Як тільки чули вибухи – одразу летіли в погріб. Так, ми розуміли, що поки бігли до укриття – ризикували. Але ж це краще, ніж чекати на приліт у будинок. Ми з чоловіком втомилися, діти змучилися», – з острахом згадує мама Марія.

Родина так поспішала виїхати з-під обстрілів, що взяла з собою тільки найнеобхідніше, але цього було недостатньо.

«Дякуючи нашим поліцейським зараз ми маємо теплу затишну кімнату, умови для підтримання гігієни та приготування їжі. А ще вони сьогодні нам привезли місткі пакунки з продуктами, побутовою хімією, засобами індивідуальної гігієни та солодкі подаруночки для малечі», – з вдячністю ділиться жінка.

Дітки з радістю зустріли гостей у погонах, показали як вони розмістилися, розповіли про свої успіхи у навчанні та першу ночівлю на новому місці.

«Так було тихо та спокійно, що я аж виспалася!», – каже трирічна Лєрочка.

Задля спокою і безпеки дітей поліцейські радять кожній родині наважитися на евакуацію. Заходи в даному напрямку тривають.

Нагадаємо: «Нарешті наважилися, бо втомилися від вибухів» – розповідає багатодітна мама Наталя: поліцейські евакуювали ще одну родину зі Степногірська

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux