Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі правоохоронці повідомили про підозру посадовиці у розтраті бюджетних коштів
Опубліковано 24 червня 2022 року о 09:00

Співробітники поліції викрили незаконну діяльність голови однієї з сільрад Запорізького району. Вона внесла до актів недостовірні відомості щодо обсягів і вартості виконаних будівельних робіт на території сміттєзвалища, чим вчинила розтрату бюджетних коштів на суму майже 400 тисяч гривень.  

Слідчими Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, під оперативним супроводженням Управління стратегічних розслідувань у Запорізькій області ДСР Національної поліції України, за процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 (Розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Слідством встановлено, що підозрювана, перебуваючи на посаді голови однієї з сільрад Запорізького району, у жовтні минулого року уклала договір із підрядником щодо здійснення будівельних робіт на території сміттєзвалища неподалік села Богатирівка Вільнянського району. Після укладання договору голова сільради внесла до актів недостовірні відомості щодо обсягів і вартості виконаних робіт. Таким чином посадовиця вчинила розтрату бюджетних коштів на суму майже 400 тисяч гривень.

23 червня, на підставі зібраних доказів, слідчим обласного главку поліції, за погодженням із Запорізькою обласною прокуратурою, посадовиці 1961 року народження, повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (за фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах) та за ч. 1 ст. 366 (за фактом складання службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу) Кримінального кодексу України.

C:\Users\User\Desktop\WhatsApp Image 2022-06-23 at 15.32.52.jpeg

Зловмисниці може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: На Запоріжжі слідчим закінчено досудове розслідування відносно посадовця, який привласнив та розтратив кошти місцевого бюджету 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux