Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські вилучили з незаконного обігу підакцизні товари на суму майже 500 тисяч гривень
Опубліковано 15 листопада 2021 року о 13:52

Цими вихідними,  за період  13 і 14 листопада, правоохоронці Запорізької області виявили більше 14 тисяч пачок цигарок без марок акцизного податку України, а також понад 200 літрів спирту в паках, який транспортувався з метою збуту. Відносно порушників складені адміністративні протоколи.

13 листопада співробітниками Управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Запорізькій області в рамках відкрито кримінального провадження за фактом незаконного зберігання, обігу та збуту контрафактних тютюнових та горілчаних виробів із підробленими марками акцизного податку (ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України) провели два обшуки в торгівельних павільйонах у місті Василівка.

Під час заходів виявлено та вилучено близько 4 тисяч пачок контрафактних цигарок на загальну суму понад 160 тисяч гривень.

В рамках відкритого кримінального провадження встановлюється все коло осіб, причетних до злочинної діяльності.

13 листопада спільна мобільна група у складі дільничних офіцерів відділення поліції № 1 Василівського районного управління та оперуповноважених Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області на території центрального міського ринку міста Кам’янка-Дніпровська виявили два торгівельні кіоски, в яких торували контрафактом. Так, в одному з них продавець 1971 року народження реалізовував цигарки без акцизу.  З торгівельної точки вилучено більше 5 тисяч пачок  контрафактної продукції на суму більше 150  тисяч гривень.

З іншого торгівельного  намета  вилучено ще близько 4700 пачок на суму більше 140 тисяч гривень. Відносно реалізаторів складені адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 156 КУпАП.

Того ж дня, працівники сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 Василівського районного управління в селі Водяному Кам’янсько-Дніпровського району зупинили автомобіль «ВАЗ 2101», водій якого перевозив паки зі спиртом. З легковика працівники слідчо-оперативної групи вилучили більше 200 літрів спиртової продукції, готової для реалізації.


На даний час вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Незаконний обіг підакцизних товарів виявили і в селищі міського типу Новомиколаївка Вільнянської територіальної громади.

14 листопада співробітники сектору реагування патрульної поліції спільно з дільничними офіцерами в одній з продовольчих крамниць на території селища викрили факт реалізації цигарок без марок акцизного податку.

З приміщення магазину поліцейські вилучили більше 400 пачок контрафактних цигарок. Відносно продавчині 1962 року народження складений адміністративний протокол за ч. 1 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який буде скеровано до районного суду.

Усього дві доби правоохоронці Запорізької області виявили та вилучили  понад 14 тисяч пачок контрафактних цигарок. Загальна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить майже 500 тисяч гривень.

Правоохоронці систематично будуть проводити заходи, спрямовані на виявлення подібних правопорушень, встановлення осіб, причетних до їх скоєння, та притягнення останніх до відповідальності згідно чинного законодавства. 

Поліція Запорізької області звертається до громадян із проханням повідомляти про місця незаконної реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів до територіальних підрозділів поліції, за телефоном «102» або в інший зручний спосіб.

Нагадаємо: На Запоріжжі дільничні офіцери поліції вилучили понад 800 пачок контрафактних цигарок.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux