Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські задокументували 207 ворожих ударів – є поранені та загиблі
Опубліковано 20 березня 2023 року о 13:20

росіяни вели вогонь із різних видів озброєння, постраждали цивільна та житлова інфраструктури обласного центру, Пологівського та Василівського районів. У результаті збройної атаки смертельно поранено трьох цивільних, ще двох госпіталізовано.

окупаційні війська завдали ракетних ударів по Запоріжжю, атакували з авіації Оріхів, Чарівне, Гуляйпільське та Залізничне, застосували БПЛА по Гуляйполю та Ольгівському. Крім цих населених пунктів від обстрілів з реактивних систем залпового вогню та артилерії постраждали території сіл Новоандріївка, Чарівне, Мала Токмачка, Малинівка, Новоданилівка, Новопавлівка, Білогір’я, Полтавка, Червоне, Преображенка, Гуляйпільське, Плавні, Степове, Малі Щербаки, Кам'янське.

18 березня близько 3:15 одна рашиська ракета влучила у заклад громадського харчування, зруйновано будівлю та територію ресторанного комплексу. Від вибухової хвилі у навколишніх будинках повилітали шибки, пошкоджені дахи та фасади будівель.

Інші ракети влучили по території промислового об’єкту, зруйновано виробничий цех. Внаслідок обстеження території обласного центру в одному з районів поліцейськими виявлено та знешкоджено фрагменти ракети ЗРК С-300.

Упродовж трьох діб військові рф вели прицільний вогонь по населених пунктах Пологівського та Василівського районів. російські снаряди влучили в домівки місцевих жителів, у деяких із них зайнялися пожежі. У результаті в оселях знищено майно, також пошкоджені господарські приміщення та припарковані на подвір’ї автівки.

У результаті триденних обстрілів загинули троє мешканців села Кам’янське - двоє чоловіків, 1953 та 1985 років народження, та жінка, 1987 року народження. Ще одного 64-річного місцевого жителя з множинними мінно-вибуховими травмами госпіталізовано до лікарні. Також до медзакладу доставлено 44-річного мешканця Гуляйполя. Ховаючись від обстрілу, чоловік отримав осколкове поранення голови на території власного домоволодіння.

За результатами воєнних злочинів слідчі поліції та УСБУ в Запорізькій області відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: За добу поліцейські задокументували 97 ворожих ударів по містах і селах Запорізької області

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux