Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські викрили групу «чорних» лісорубів (ВІДЕО)
Опубліковано 03 квітня 2024 року о 16:45

Троє чоловіків організували незаконний «бізнес» - вирубували та збували деревину на території Запорізького району. Під час обшуків за їхніми адресами та в автомобілях поліцейські вилучили майже 20 кубометрів спиляних без дозволу дерев цінних порід, бензопили, сокири, а також набої до автоматичної зброї, гранату і 15,5 кілограма артилерійського пороху. Тривають слідчі дії.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що в лісосмугах Комишуваської територіальної громади відбувається незаконна порубка дерев. У результаті низки заходів поліцейські встановили причетних до протиправної діяльності – ними виявились твоє жителів села Щасливе.

Попередньо з’ясовано, що порубку деревини фігуранти вели з метою її подальшого продажу. Організував злочинний «бізнес» 35-річний чоловік. Собі в помічники взяв ще двох односельців, 20 і 45 років. Загалом зловмисники встигли спиляти понад сотню дерев порід ясен та дуб. Поліцейські заскочили їх на гарячому – під час збуту деревини.

У межах кримінального провадження, відкритого за фактом злочину, передбаченого ч. 4 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, збут лісу) Кримінального кодексу України, працівники управління карного розшуку разом з оперативниками та слідчими відділення № 2 (Вільнянськ) Запорізького райуправління поліції під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури із залученням кінологічної пари провели низку обшуків за адресами фігурантів та в їхніх транспортних засобах.

У результаті заходів правоохоронці виявили та вилучили 6 бензопил, ланцюги до них, сокири, більше 20 кубометрів деревини породи дуб та ясен, а також мобільні телефони та грошові кошти, здобуті, ймовірно, злочинним способом.

Окрім цього, під час обшуків було знайдено понад 180 набоїв різних калібрів до автоматичної зброї, корпус гранати Ф-1 з запалом типу УЗРГМ, постріл до гранатомета та 15,5 кілограмів артилерійського пороху.

Наразі фігурантам інкримінують злочини, передбачені ч. 4 ст. 246 та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває слідство.


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux