Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські-вибухотехніки знищили російський снаряд до РСЗВ «Смерч» (ВІДЕО)
Опубліковано 21 лютого 2024 року о 16:53

Нерозірваний осколково-фугасний снаряд правоохоронці виявили після ворожого обстрілу одного з населених пунктів Запорізької області. Працівники вибухотехнічної служби ліквідували його на місці падіння – просто в полі. Поліція закликає жителів регіону бути пильними та пам’ятати про правила поводження з вибухонебезпечними предметами.

Днями російські військові атакували село в Запорізькому районі. Співробітники вибухотехнічної служби ГУНП в Запорізькій області разом зі слідчо-оперативною групою відділення №3 (Новомиколаївка) вирушили туди, щоб провести огляд території та задокументувати наслідки, а також – виявити та знешкодити залишки від смертоносної зброї окупантів.

Цього разу військовослужбовці рф нанесли по селу шість ударів з реактивної системи залпового вогню «Смерч». Залишки осколково-фугасних реактивних снарядів виявили на вулицях населеного пункту та поза його межами.

Оглянувши одне з місць влучань на відкритій території, вибухотехніки з’ясували, що бойова частина боєприпасу не здетонувала. До того ж через значні пошкодження його неможливо було безпечно транспортувати. Отже поліцейські прийняли рішення знищити його безпосередньо на місці влучання.

російські окупаційні війська щодня наносять десятки ударів по території нашого регіону, несучи своїми злочинними діями смерть та руйнування. Велику небезпеку становлять реактивні снаряди з касетною та осколково-фугасною бойовою частиною, які ворог також активно використовує для нанесення ударів по мирних містах та селах. Вони мають осколково-фугасну головну частину та призначені, зокрема, для ураження живої сили, неброньованої та легкоброньованої військової техніки. Тільки один такий снаряд несе в собі 800 готових осколків вагою 50 грамів!

Поліція Запорізької області звертається до громадян, а особливо тих, які проживають в безпосередній близькості до лінії фронту: будьте максимально обережними та обачними! У випадку виявлення предметів – вибухонебезпечних або схожих на них – слід невідкладно повідомляти до профільних служб за номерами 101 або 102, а також:

- не підходити до предмета, не торкатись, не пересувати та не розбирати його;

- не підпускати до нього інших людей;

- зберігати спокій та рівновагу.

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux