Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські повідомили про підозру колаборантам- очільникам проросійських дитячих та молодіжних організацій
Опубліковано 04 вересня 2023 року о 16:45

Чоловік та троє жінок зголосились співпрацювати з окупантами та очолили кілька громадських організацій для дітей і молоді. Фігуранти не тільки активно прищеплюють неповнолітнім проросійські настрої, а й формують у них викривлене сприйняття та заперечення українських національних цінностей. Мелітопольські слідчі зібрали вичерпну доказову базу протиправної діяльності колаборантів. Триває досудове розслідування. 

Після окупації Мелітополя та Мелітопольського району військами рф 43-річний чоловік не приховував свого бажання співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора. Він, перебуваючи на посаді ректора фейкового вишу, утворив та очолив так зване «всероссийское детско-юношеское военно-патриотическое общественное движение "Юнармия"».

19-річна мешканка Мелітополя добровільно обійняла керівні посади в організації підтримки і розвитку молоді «юг молодой» та Запорізькому регіональномі відділі всеросійської громадської організації «молодая гвардия единой россии».

37-річна місцева жителька стала головою регіонального відділення загальноросійського громадсько-державного руху дітей та молоді «"движение первых" Запорожской области», а ще одна 25-річна зрадниця очолила штаб «"мы вместе с россией" в Запорожской области».

Вищевказані колаборанти організували заходи політичного характеру, спрямовані на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації та збройних формувань. До їх проведення залучили неповнолітніх, а також представників засобів масової інформації. Свою діяльність висвітлювали, використовуючи медійний простір, зокрема створені телеграм-канали.

Слідчі Мелітопольського районного управління поліції під оперативним супроводом працівників карного розшуку обласного главку поліції зібрали достатньо доказів причетності фігурантів до злочинної діяльності.

30 серпня слідчі заочно повідомили чотирьом фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Мелітопольської окружної прокуратури Запорізької області.

Нагадаємо: запорізькі поліцейські повідомили про підозру трьом колаборанткам, які добровільно обійняли керівні посади при окупаційній владі.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux