Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі нетверезий водій намагався підкупити поліцейських: слідчі відкрили кримінальне провадження
Опубліковано 12 грудня 2022 року о 16:12

Аби уникнути відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, керманич пропонував правоохоронцям неправомірну вигоду. Ті викликали на місце слідчо-оперативну групу. Тож тепер порушнику загрожує не тільки штраф, а й до чотирьох років позбавлення волі.

Подія сталася 9 грудня близько 21:30 на блокпосту Запорізького району. Співробітники Мелітопольського РУП під час несення служби зупинили для перевірки автомобіль ВАЗ 2108 під керуванням 49-річного чоловіка. Як виявилось, керманич мав явні ознаки алкогольного сп'яніння.

Щоб уникнути відповідальності, нетверезий чоловік запропонував правоохоронцям «легкі гроші» за невжиття ними заходів адміністративного впливу. Ті неодноразово попередили чоловіка, що за такі дії він може понести кримінальну відповідальність. Проте це його не зупинило — порушник залишив в приміщенні пункту пропуску 400 гривень.

Усі його дії задокументувала слідчо-оперативна група відділу поліції № 6 Запорізького райуправління. Купюри, залишені фігурантом, та відео з боді-камер поліцейських вилучені як речові докази.

За фактом правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження.

Також співробітники групи реагування патрульної поліції склали відносно водія адміністративний протокол за ч.1 ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Результати огляду правопорушника з використанням спеціального технічного пристою показали 1,5 проміле алкоголю в крові.

За керування напідпитку він сплатить штраф та буде на рік позбавлений права управління транспортними засобами.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом окружної прокуратури Запорізького району.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські вилучили підакцизних товарів на суму близько 130 тисяч гривень

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux