Портал в режимі тестування та наповнення
На Оріхівщині слідчі поліції продовжують збирати докази воєнних злочинів окупантів (ВІДЕО)
Опубліковано 07 червня 2024 року о 15:15

Загарбники продовжують перетворювати прифронтове місто на суцільну руїну. Отже, основними пріоритетами в роботі поліцейських є підтримка та допомога місцевому населенню, документування наслідків ворожих обстрілів і збір доказової бази для притягнення рашистів до відповідальності. 

Щодня правоохоронці отримують від жителів Оріхівської громади повідомлення про знищене внаслідок обстрілів майно. Реагують на кожну таку заяву. Виїжджають на місця прильотів, проводять фото- та відеофіксацію, спілкуються з потерпілими, надають необхідні консультації та допомогу.

Начальник відділу розслідувань злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління ГУНП в Запорізькій області Артем Арабаджи розповідає, що слідчі запорізької поліції документують усі без винятку воєнні злочини - щоб кожен російський окупант постав перед судом.

Переважна більшість оріхівців, які залишаються в місті, – це люди похилого віку. Одна з них – 78-річна Анна Прокопівна. Вона мешкає сама, діти виїхали з міста ще до повномасштабного вторгнення, працюють та допомагають дистанційно. Будинок жінки неодноразово був пошкоджений російськими снарядами. Каже, що гучно щодня, але останні кілька місяців поряд із хатою не прилітало. До вчорашнього дня…

«Я тільки заснула, як чую – летить. За відчуттям, ніби десь зовсім поряд. Згодом декілька снарядів лягли трохи віддалено. Не виходила на вулицю, бо страшно. Сховалася у перестінках, накрилася подушкою та молюся, щоб вижити», – згадує останній приліт бабуся. Коли вийшла на вулицю побачила наслідки - дві вирви на городі, поламані дерева, в оселі – вибиті шибки, побитий дах і причілок, посічені стіни. Добре, що хоч птиця та домашні тварини залишилися живі – єдине «заспокійливе» та радість самотньої жіночки. А в сусідів залишилася руїни замість будинку, снаряд влучив прямісінько в нього.

Того ж дня до Анни Прокопівни навідалися працівники поліції, зафіксували наслідки влучань, оформили протокол пошкоджень, надали консультації з відшкодування збитків та ремонту будинку. А ще привезли старенькій гуманітарну допомогу та питну воду. На знак вдячності отримали від бабусі домашню черешню.

Нагадаємо: Незламний Оріхів: як працює поліція та живуть люди за 9 кілометрів від лінії фронту 


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux