Портал в режимі тестування та наповнення
Малюнки-антистрес і запальні танці під «дощем»: маленькі маріупольці поринули у райдужний світ розваг разом із запорізькими поліцейськими та рятувальниками
Опубліковано 10 серпня 2022 року о 18:15

Наче мить проминули дві години свята, де малеча отримала заряд енергії на весь день. У створенні гарного настрою для діточок-переселенців із Донеччини прийняли участь працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної та Патрульної поліції, Нацгвардії, представники Товариства Червоного Хреста, волонтерські організації.

Сьогодні кожен українець бажає миру й злагоди нашій країні. Поки наші мужні й завзяті захисники дають гідну відсіч окупантам, менш захищена категорія населення, зокрема матусі з дітками, рятуються від жахіть війни. Вони покинули свої оселі та знайшли тимчасовий прихисток на більш безпечних територіях, аби тільки не потрапити в  загарбницькі кайдани рашиських «визволителів». Багато таких родин прийняло й Запоріжжя.

Поліцейські, в свою чергу, постійно долучаються до того, аби перебування в нашому місті для переселенців було більш комфортним, а головне – безпечним.

Так, 10 серпня для діточок із українського Маріуполя влаштували цікавий інтерактивний захід за участю працівників служб системи МВС та представників Товариства Червоного Хреста. Щоб дітки могли поринути в атмосферу свята,  їх організатори підготували різнобарвну програму з цікавими локаціями.

Разом із працівниками ювенальної превенції дітки багато малювали та розфарбовували розмальовки-антистреси.

А батькам маленьких учасників свята поліцейські нагадали про правила безпечної поведінки дитини в умовах війни, роздали пам’ятки та буклети з важливою інформацією.

Також дитячі копи влаштували запальні танці під «рятувальним» дощем вогнеборців. Ось так, весело та креативно можна рятуватися від спраги у спекотний літній день.

Масу емоцій у діточок викликали чотирилапі вихованці кінологічного центру запорізької поліції. Хвостаті красені вкотре показали, як повинен працювати справжній службовий пес під час пошуку небезпечних предметів.

Представники патрульної поліції нагадали юним учасникам дорожнього руху про важливість дотримання правил безпечної поведінки поблизу проїзної частини. На майданчику у нацгвардійців кожна дитина мала змогу приміряти бронежилет і каску. А фахівці ДСНС організували протипожежний марафон, аби познайомити дітлахів із почесною професією вогнеборців.

Товариства Червоного Хреста також не залишило без уваги жодну дитину. Медпредставники провели з дітьми рухливі ігри та цікаві естафети, а наприкінці волонтери подарували їм призи.

Сьогоднішнє свято залишило в пам’яті маленьких учасників яскраві враження та гарні спогади. Запорізька поліція й надалі дбатиме про гостей нашого міста та робитиме все можливе, аби якнайскоріше наблизити нашу Перемогу!

Нагадаємо: У Запоріжжі ювенальні поліцейські нагадали містянам правила безпеки у побуті, на вулиці та на відпочинку біля водойм з дітьми 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux