Портал в режимі тестування та наповнення
Країна-терорист укотре обстріляла Запорізьку область – наслідки задокументувала поліція
Опубліковано 29 грудня 2022 року о 15:00

Вчора росія била по території регіону з ракетних комплексів, танків, а також важкої артилерії та РСЗВ - боєприпасами касетного типу. Загалом отримано 28 повідомлень про руйнування – постраждала переважно житлова інфраструктура Василівського, Пологівського та Запорізького районів. Відомо про одну загиблу людину.

Минулої доби вогневого ураження зазнали Гуляйполе, Оріхів, Новоданилівка, Мала Токмачка, Ольгівське, Малинівка, Дорожнянка, Новоандріївка, Білогір’я, Темирівка, Червоне, Чарівне, Щербаки Пологівського району, Степове, Плавні, Павлівка, Кам’янське Василівського району, Комишуваха, Степне, Лежине Запорізького району.

Так, у результаті ворожого обстрілу Гуляйполя пошкоджено близько десяти осель. Уламками снарядів посікло дахи, вибуховою хвилею вибило вікна. Внаслідок збройної атаки смертельних поранень зазнав 60-річний місцевий мешканець.

Не вціліли й будинки в селі Плавні Василівського району. Його жителі повідомили про пошкоджені присадибні території, господарське майно.

росіяни вдарили по мирних вулицях смт Комишувахи Запорізького району з «Ураганів» боєприпасами з касетним наповненням. Унаслідок влучань постраждали домоволодіння селян. Посікло шифер на дахах, потрощило вікна будинків.

Крім того, цієї ночі ворожого вогню зазнало село Степне.

Поліцейські зафіксували влучання ракет С-300 в дорожнє покриття між місцевими оселями. У довколишніх будинках побиті вікна та двері, дахи, фасади, паркани, пошкоджено автомобілі.

Також поліцейські виявили вирву на земельній ділянці неподалік приватного сектору. На місці влучання правоохоронці зібрали залишки розірваних ракет – як докази воєнного злочину.

Матеріали передані до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень за ч. 1, ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Шановні громадяни! Нагадуємо, що евакуація до більш безпечних місць і регіонів України триває. Убезпечте себе та свої родини! Так, за минулу добу евакуйовано залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель 1127 осіб, з них – 164 дитини.

Нагадаємо: Поліція задокументувала наслідки воєнних злочинів на території трьох районів Запорізькій області

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux